Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Podstawą dobrych śledzi jest ich wcześniejsze moczenie,...
fot. 123rf/lisa870

Bez śledzi nie ma wigilijnego stołu. W oleju, occie lub po kaszubsku. Można zamawiać lub zrobić samemu. Jak odróżnić śledzia od matiasa?

Śledzie w oleju

Podstawą dobrych śledzi jest ich wcześniejsze moczenie, dzięki czemu nie będę aż tak słone. Następnie równomiernie pocięte kawałki układamy w słoiku, przekładamy przyprawami i cebulką, zalewamy olejem i odstawiamy na kilka dni. Opcjonalnie, można je skropić kilkoma kroplami soku z cytryny.

Zobacz również

VI  Bal Marzeń w Golinie dla ludzi o wielkich sercach zaskoczył nawet organizatorów

NOWE
VI Bal Marzeń w Golinie dla ludzi o wielkich sercach zaskoczył nawet organizatorów

Wieczór promujący 12. książkę poetycką Adriana Szarego w Radomiu

Wieczór promujący 12. książkę poetycką Adriana Szarego w Radomiu

Polecamy

„Lokal na kulturę” w Sosnowcu. Nowe kulturalne miejsca pojawią się aż w 5 lokalach

„Lokal na kulturę” w Sosnowcu. Nowe kulturalne miejsca pojawią się aż w 5 lokalach

Co mówi Pikachu w przełożeniu na ludzki język? Fani rozwiązali odwieczną zagadkę

Co mówi Pikachu w przełożeniu na ludzki język? Fani rozwiązali odwieczną zagadkę

Nie tylko o świecie kawy i herbaty. Rozmowa z Sylwią Mokrysz, współwłaścicielką firmy

ROZMOWA
Nie tylko o świecie kawy i herbaty. Rozmowa z Sylwią Mokrysz, współwłaścicielką firmy