Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Bielsko-Biała: Festiwal Golonki tuż, tuż

KLM
Dziesięć rodzajów golonki czeka na bielszczan i gości podczas najsłynniejszego w mieście Festiwalu Golonki w hotelu Magura.

Dziś organizatorzy zdradzili, jakich przysmaków można będzie spróbować w tym roku. Jak powiedział Mirosław Bogdański, szef kuchni, hitem ma być golonka nadziewana ryżem, owinięta w liściu kapusty włoskiej, duszona w pomidorach.

Festiwal rozpocznie się 12 września i - co ważne - potrwa do końca października, a nie jak dotąd tylko przez kolejne 9 dni. Organizatorzy szacują, że w tym roku sprzedadzą 400 kg golonki bez kości i ok. 100 kg z kością.

*Codziennie rano najświeższe informacje z woj. śląskiego prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!