Bielsko-Biała: Festiwal Golonki tuż, tuż

KLM
Udostępnij:
Dziesięć rodzajów golonki czeka na bielszczan i gości podczas najsłynniejszego w mieście Festiwalu Golonki w hotelu Magura.

Dziś organizatorzy zdradzili, jakich przysmaków można będzie spróbować w tym roku. Jak powiedział Mirosław Bogdański, szef kuchni, hitem ma być golonka nadziewana ryżem, owinięta w liściu kapusty włoskiej, duszona w pomidorach.

Festiwal rozpocznie się 12 września i - co ważne - potrwa do końca października, a nie jak dotąd tylko przez kolejne 9 dni. Organizatorzy szacują, że w tym roku sprzedadzą 400 kg golonki bez kości i ok. 100 kg z kością.

*Codziennie rano najświeższe informacje z woj. śląskiego prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie