Poziom jest wyrównany. Widać jednak, że niektórych uczestników zjadł stres i wybrali sobie zbyt trudne potrawy. Wszystkie nawiązują do kuchni amerykańskiej i meksykańskiej - podkreślał Mirek Drewniak, przewodniczący jury konkursu "BlogerChef".
Każdy z uczestników, który brał udział w półfinale, był oceniany indywidualnie. Raz prezentowano się w roli szefa kuchni.
Jurorzy oceniali wówczas smak dania, przystawki lub deseru, aranżację oraz temperaturę potraw. Pod lupą było także zarządzanie zespołem, higiena oraz technika.
Uczestnicy oceniani byli także, gdy prezentowali się w roli kucharzy. Wtedy eksperci brali pod uwagę wykonywanie poleceń, higienę i technikę.
W jury zasiedli Marek Mocny, kierownik gastronomii w hotelu Poziom 511 Design & SPA, szef kuchni hotelu Poziom 511 Design & SPA w Podzamczu Damian Horwat oraz Mirek Drewniak, przewodniczący jury konkursu "BlogerChef".
Wygrała Marysia Banach z Poznania.
*Kutz: Autonomia okazała się oszustwem. Ślązakom należy się status mniejszości etnicznej [WYWIAD RZEKA]
*TYLKO W DZ: Niesamowite zdjęcia górników i kopalń z XIX w. Maxa Steckla
*Cygańskie wesele w Rudzie Śl. On - 21 lat, ona 16 lat. ZOBACZ ZDJĘCIA Z ZABAWY
*Serial Anna German [STRESZCZENIA ODCINKÓW]
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na Twitterze!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?