BlogerChef: zmagania kulinarne blogerów w Czeladzi [ZDJĘCIA]

Katarzyna Kapusta
BlogerChef w Czeladzi Marzena Bugała-Azarko
Jadalna ziemia i kwiaty, to tylko dwa z kilkudziesięciu składników finger foods, które w ramach warsztatów w hotelu Szafran, wraz z szefem kuchni Dawidem Pietraszem, przygotowywali uczestnicy konkursu BlogerChef.

Finger foods czyli szybkie przekąski w sam raz na przyjęcie w ogrodzie lub popołudniowy koktajl. Smakowicie przybrane cieszą nie tylko oko, kubki smakowe wprost wariują, a ślinka cieknie na sam ich widok.

To w jaki sposób je przyrządzić i podać prezentował w hotelu Szafran w Czeladzi Dawid Pietrasz.

W przyrządzeniu pomagali mu uczestnicy konkursu BlogerChef.

To wszystko działo się dzisiaj, a jutro już część konkursowa podczas której kulinarni blogerzy staną w szranki.
Jutro rozpoczyna się pierwszy półfinał II edycji konkursu BlogerChef. Zadaniem uczestników będzie przygotowanie dwóch autorskich dań, zgłoszonych wcześniej poprzez aplikację na Facebooku. Każdy bloger będzie miał na to dokładnie godzinę i trzech innych blogerów do pomocy. Skład drużyn będzie zmieniał się co rundę. Każdy z blogerów raz pełnić będzie funkcję szefa zespołu, a trzykrotnie członka zespołu.

Półfinał w Czeladzi to pierwszy z pięciu zaplanowanych półfinałów konkursu BlogerChef. Co miesiąc będą odbywały się kolejne, w najlepszych obiektach hotelowo-restauracyjnych w Polsce: W lutym BlogerChef zagości w Poziom 511**** Design Hotel & SPA (www.poziom511.com), w marcu w Dworze Kombornia Hotel**** & SPA (www.dworkombornia.pl), w kwietniu w Hotelu**** Bania Thermal & Ski (www.hotelbania.pl), a w maju w Hotelu**** Zamku Lubliniec.


*Zimy w styczniu nie będzie [PROGNOZA POGODY NA STYCZEŃ 2014]
*Abonament RTV 2014 [OPŁATY, TERMINY, ULGI]
*Urlop macierzyński i urlop rodzicielski 2014 [ZASADY I TERMINY]

Codziennie rano najświeższe informacje z woj. śląskiego prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie