Buraczana zupa odchudzająca Sekielskiego. Działa cuda. Tomasz Sekielski chudnie w oczach. Zdradził przepis na wyjątkową zupę

TK
Tomasz Sekielski (z lewej) z bratem
Tomasz Sekielski (z lewej) z bratem arc
Tomasz Sekielski to dziennikarz i autor głośnych filmów: "Kler" i "Zabawa w chowanego". Nie od dziś jednak wiadomo, że Sekielski od wielu lat zmaga się z nadwagą. W końcu odniósł spektakularny sukces. Gołym okiem widać, że Tomasz Sekielski chudnie w oczach. W czym tkwi sekret? Pomóc mu w tym miała zupa buraczana, na którą dziennikarz zdradził przepis. Buraczana zupa odchudzająca Sekielskiego działa cuda.

Tomasz Sekielski chudnie w oczach. Pomogła mu zupa z buraka?

Jeszcze niedawno, bo niespełna rok temu, Tomasz Sekielski ważył ponad 180 kilogramów. Obenie dobija do setki. Metamorfoza dziennikarza, który stoi za filmami dokumentalnymi "Kler", czy "Zabawa w chowanego" jest widoczna gołym okiem. Stoi za nią między innymi:

  • operacja zmniejszenia żołądka,
  • odpowiednie odżywianie,
  • zbilansowana dieta.

Buraczana zupa odchudzająca Sekielskiego

Jak podaje serwis smakosze.pl, za sukcesem skutecznego odchudzania Sekielskiego tkwi jeszcze jedna rzecz. To buraczana zupa, która wchodzi w skład jego diety.

Wspomniana zupa z buraka zawiera szereg składników odżywczych, a przy okazji jest niskokaloryczna.

Zupa buraczana Tomasza Sekielskiego odznacza się również wyrazistym smakiem i aromatem, a co najważniejsze, jest bardzo prosta w przygotowaniu.

Zupa buraczana Tomasza Sekielskiego. Przepis

Zupa buraczana, którą je Tomasz Sekielski jest bardzo łatwo przygotować. Potrzebne do tego będą następujące składniki:

  • 0,5 kg buraków,
  • 2 marchewki średniej wielkości,
  • 2 średnie pietruszki,
  • 1 jabłko,
  • 1 cebula,
  • 1 papryka czerwona,
  • pomidory z puszki - 400 g
  • 2 łyżki oliwy,
  • garść pestek dyni.

Nie przeocz

Do garnka, w którym gotować będziemy zupę, należy natomiast wlać 1,5 litra wody.

Przygotowanie jest bardzo proste. W garnku należy rozgrzać oliwę i podsmażyć cebulę, aż do momentu aż się zeszkli. Buraki, marchewkę, jabłko i pietruszkę należy obrać i pokroić w kostkę i przełożyć je do dużej miski. Paprykę należy dodać do cebuli i podsmażać przez 5 minut.

Następnie do warzyw w garnku dodać należy jabłko, buraki, pietruszkę i marchew i smażyć przez kilka minut.

Potem dodać należy pomidory oraz wodę. Zupę gotować trzeba przez około godzinę. Później zupę należy zblendować. Przy podaniu warto dla ozdoby posypać ją pestkami dyni.

Źródło: smakosze.pl, facebook.com/Sekielski.

Zobacz koniecznie

Astronauci amatorzy polecieli w kosmos

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie