Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Ciasteczka z czekolada, jurorka polskiej edycji MasterChef - Anna Starmach poleca! [WIDEO]

Karol Gruszka
Ciasteczka z czekoladą są pyszną przekąską na letnie dni, idealne do kawy lub herbaty. Ciastka z czekoladą są proste w przygotowaniu, wystarczy około półgodziny, aby cieszyć się ich pysznym smakiem. Ciasteczka z czekoladą polubią na pewno także dzieci, warto więc zastanowić się nad ich upieczeniem i podaniem ich naszym dzieciom, jako własnoręcznie przygotowany i naturalny produkt. PRZEPIS NA CIASTECZKA Z CZEKOLADĄ

PRZEPIS NA CIASTECZKA Z CZEKOLADĄ
Do miękkiego masła wsypujemy cukier, dla smaku możemy dodać cukier waniliowy, który na pewno wzbogaci smak naszych ciastek z czekoladą. Musimy jednak pamiętać, żeby cukru waniliowego nie dodać zbyt dużo, gdyż może zdominować on smak ciastek z czekoladą. Następnie do mąki dodajemy proszek do pieczenia i wsypujemy do masła z cukrem, dodajemy na koniec jajko i wszystko mieszamy.

Kolejnym krokiem, jest dodanie do ciasta orzechów włoskich oraz czekolady, pamiętajmy, aby składniki dokładnie posiekać lub przełamać, pojedyncze kostki czekolady mogą okazać się zbyt duże. Blachę do pieczenia przykrywamy papierem do pieczenia, tak aby ciasteczka nie przylepiły się do blachy i nie spaliły. Z otrzymanego ciasta, lepimy ciasteczka i układamy je na blaszce. Ulepione ciastka wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C na około 12 minut.

Składniki:

  • 1 jajko
  • 1 tabliczka czekolady
  • 50 g orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 250g mąki
  • 80g cukru
  • 120g masła

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!