Ciasto z truskawkami PROSTY PRZEPIS Kingi Paruzel. Jak zrobić ciasto truskawkowe?

ZIELAZaktualizowano 
Czas na ciasto z truskawkami! Jak zrobić takie ciasto? Składniki: 4 białka, 200 g miałkiego cukru, 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej (można zastąpić ją skrobią ziemniaczaną), 1 łyżeczka białego octu winnego, barwnik spożywczy w proszku w kolorze czerwonym. Truskawkowe ciasto SPRAWDŹ PROSTY PRZEPIS Kingi Paruzel. Pyszne truskawki już w naszych domach. Będziemy jeść je same, przerobione na koktajl, z cukrem lub śmietaną. Możemy również upiec ciasto z truskawkami. Jak je zrobić? O dobry polecenia przepis na ciasto z truskawkami poprosiliśmy Kingę Paruzel, słynną polską znawczynię gotowania, która już nie raz na naszych łamach sugerowała Czytelnikom, jak smacznie spędzić dzień. Zobacz też przepisy wideo na ciasta z truskawkami.

Kinga Paruzel proponuje Bezę J’ADORE

"Nazwałam ją J’adore bo jest w kształcie serca, jest w kolorze czerwonym i jest dla najważniejszej na świecie osoby!" - pisze na swojej stronie internetowej www.kingaparuzel.pl

Składniki:

4 białka, 200 g miałkiego cukru, 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej (można zastąpić ją skrobią ziemniaczaną), 1 łyżeczka białego octu winnego, barwnik spożywczy w proszku w kolorze czerwonym

Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodawać po łyżce miałkiego cukru, łyżeczkę mąki kukurydzianej i łyżeczkę octu. No końcu dodać barwnik spożywczy - po troszeczku do uzyskania zadowalającego koloru.

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na papierze narysować serce (ja piekłam w silikonowej foremce w kształcie serca). Wyłożyć na nie masę białkową. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i po 5 minutach przykręcić temperaturę do 150 stopni. Piec 1,5 godziny. Studzić w uchylonym piekarniku.

CIASTA, TORTY, WYPIEKI - NAJLEPSZE PRZEPISY NA SŁODKOŚCI - DZIENNIK ZACHODNI POLECA

Masa:

300ml śmietany kremówki, 250g mascarpone, 3 łyżeczki cukru pudru

Śmietanę ubić na sztywno dodając pod koniec ubijania cukier puder i mascarpone. Zmiksować na gładką masę.

Sposób przygotowania:
Wystudzoną bezę delikatnie położyć na paterze. Wyłożyć na nią ubitą kremówkę. Udekorować owocami sezonowymi, np. pyszne truskawki.
Jak zrobić pyszne ciasto truskawkowe? W internecie, specjalnie dla Was, wyszukaliśmy też inne przepisy

Wiosenne ciasto z truskawkami. Oto Wiosenne ciasto z truskawkami ze strony aromatycznepodroze.blogspot.com

Składniki:
1/2 szklanki oleju, 1/2 szklanki wody, 3 szklanki mąki pszennej, 6 jajek, 1 i 1/2 szklanki cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, cukier waniliowy

Wykonanie:
Żółtka oddzielić od białek , następnie utrzeć je na gładką masę z cukrem. Dodać cukier waniliowy, powoli mąkę, proszek do pieczenia, wodę i powoli miksować. Następnie do masy wlewamy olej i wszystko łączymy. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do ciasta. Wszystko lekko wymieszać. Ciasto wylać na blaszkę wysmarowaną tłuszczem. Na wierzch układać truskawki lub inne owoce sezonowe czy też mrożone. Pieczemy ok 40-45 minut w temperaturze 180 stopni.
Do ciasta idealnie pasują truskawki, maliny brzoskwinie czy też inne sezonowe owoce. Po upieczeniu ciasto można posypać lekko cukrem pudrem, choć to nie jest konieczne.

A to przepis na ciasto z truskawkami z www.ciasta.net. Tutaj oprócz truskawek, liczy się też dobry budyń

Składniki:

BISZKOPT
1,5 szklanki mąki, 1,5 szklanki cukru pudru, 8 jajek, 1 łyżeczka proszku do pieczenia

KREM
1/2 litra mleka, 2 łyżki mąki, 2 łyżki budyniu śmietankowego, 2/3 szklanki cukru pudru, 1 masło extra

DO PRZEKŁADANIA:
Truskawki, 3 galaretki truskawkowe

Przepis na biszkopt:

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać ubitą pianę. Następnie po trochu dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, lekko wymieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec przez około 0,5 godziny w temperaturze 180 stopni.
Przepis na krem

Z mleka, mąki i budyniu śmietankowego ugotować krem. Wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i po trochu dodawać do kremu. Krem utrzeć na puszystą masę.

Przekładanie: Na wystudzony biszkopt wyłożyć krem, ułożyć truskawki i zalać tężejącą galaretką truskawkową.

Uwaga! 3 galaretki truskawkowe na 1 litr wody.

Przepisy na ciasta truskawkowe - zobacz wideo:

Wideo

Materiał oryginalny: Ciasto z truskawkami PROSTY PRZEPIS Kingi Paruzel. Jak zrobić ciasto truskawkowe? - Dziennik Zachodni

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.
Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3