Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grillowane bakłażany z sosem pomidorowym i chrupiącą...
fot. materiały prasowe

Czas na grilla. TOP 5 potraw na grilla, które zaskoczą twoich gości [PRZEPISY]

Grillowane bakłażany z sosem pomidorowym i chrupiącą mieszanką orzechów

Składniki:
2 duże bakłażany
4 pomidory
50 g startego parmezanu
100 g Mieszanki orzechów Bakalland
75 g Pistacji prażonych w piecu Bakalland
Świeża bazylia
1 ząbek czosnku
sól i pieprz do smaku

Wykonanie
Bakłażany dokładnie myjemy i kroimy na pół, delikatnie wydrążamy z nich środek. Na patelni podsmażamy pomidory z czosnkiem i wydrążonego bakłażana, aż do uzyskania jednolitej masy. Orzechy siekamy. Gotową masą wykładamy bakłażany i grillujemy przez ok. 40 minut, najlepiej pod przykrytym grillem. Kiedy bakłażany będą odpowiednio miękkie całość posypujemy startym parmezanem i orzechami oraz posiekanymi listkami bazylii.

Zobacz również

Tydzień Bibliotek 2024 w Łodzi. Jakie atrakcje przygotowały biblioteki? [PROGRAM]

Tydzień Bibliotek 2024 w Łodzi. Jakie atrakcje przygotowały biblioteki? [PROGRAM]

Zwłoki mężczyzny znalezione w Straszynie. Policja prosi o pomoc w identyfikacji

Zwłoki mężczyzny znalezione w Straszynie. Policja prosi o pomoc w identyfikacji

Polecamy

Emerycie ZUS wysyła listy. Koniecznie sprawdź skrzynkę pocztową

Emerycie ZUS wysyła listy. Koniecznie sprawdź skrzynkę pocztową

Większa kontrola na maturach 2024? Ważne słowa dyrektora CKE

Większa kontrola na maturach 2024? Ważne słowa dyrektora CKE

Uważaj na jadalne robaki! Nawet próbowanie z ciekawości może źle się skończyć

Uważaj na jadalne robaki! Nawet próbowanie z ciekawości może źle się skończyć