Dąbrowa Górnicza: strefa gastronomiczna w Centrum Handlowym Pogoria znów otwarta. Co się zmieniło?

Piotr Sobierajski
Piotr Sobierajski
Strefa gastronomiczna w Centrum Handlowym Pogoria została odpowiednio przygotowana dla klientów Zobacz kolejne zdjęcia/plansze. Przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE
Strefa gastronomiczna w Centrum Handlowym Pogoria została odpowiednio przygotowana dla klientów Zobacz kolejne zdjęcia/plansze. Przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE mat. CH Pogoria
Udostępnij:
W poniedziałek 18 maja br. w Centrum Handlowym Pogoria ponownie możemy skorzystać ze strefy gastronomicznej na piętrze. Swoją działalność wznowiły w tym dniu takie lokale gastronomiczne, jak KFC, McDonald, Thai Express, Pizza Dominium, So! Coffe oraz wyspa Furore. W ciągu tygodnia otworzą się również Paleta Smaku oraz Masala House.

Strefa gastronomiczna otwarta została w ramach trzeciego etapu odmrażania polskiej gospodarki. Rząd RP zezwolił, by jeszcze w maju można było np. wypić kawę i zjeść coś słodkiego w ogródkach restauracyjnych czy też zamówić ulubioną pizzę w centrach handlowych, robiąc sobie przerwę w zakupach.

Wszystko to dzieje się jednak w całkiem innej rzeczywistości niż kilka miesięcy temu. Musimy zachować szczególne środki ostrożności. Co zatem zmieniło się w Centrum Handlowym Pogoria?

W strefie food court umieszczone zostały materiały informacyjne przypominające najważniejsze zasady i zalecenia ministerstwa. W części restauracyjnej Pogorii obowiązuje nakaz noszenia rękawiczek oraz zakrywania ust i nosa maseczką (można ją zdjąć wyłącznie na czas spożywania posiłku), zainstalowane zostały także dystrybutory z płynem do dezynfekcji rąk.

Bary i restauracje 18 maja zostaną otwarte wraz z wdrożeniem przez rząd trzeciego etapu odmrażania gospodarki. Będą jednak funkcjonować na zupełnie nowych zasadach niż przed pandemią koronawirusa. Zasady bezpieczeństwa w barach i restauracjach są rygorystyczne, nie dziwi więc , że pojawia się szereg pytańSprawdź w galerii, oto 7 najczęściej pytań i wątpliwości o działanie barów i restauracji od 18 maja. Zobacz na kolejnych zdjęciach >>>

Bary i restauracje otwarte dla klientów. Ile osób przy stoli...

Aby zagwarantować zachowanie bezpiecznej odległości przez korzystających ze strefy food court, w przestrzeni restauracyjnej wydzielone i oznaczone zostały stoliki dla pojedynczych klientów oraz rodzinne. To łącznie 63 miejsca siedzące, a miejsca do formowania kolejek zostały oznaczone laminowanymi naklejkami podłogowymi. Stoliki dezynfekowane są po każdym kliencie.

-Bezpieczeństwo klientów jest naszym priorytetem, dlatego dbałość o higienę w obrębie food courtu będzie jeszcze intensywniejsza, niż w pozostałych częściach galerii - mówi Ewelina Nowak-Olszowiec, Regional Marketing Manager. - Posiłek to chwila odpoczynku, regeneracji – dlatego dołożymy wszelkich starań, aby regularna dezynfekcja stolików i powierzchni wspólnych przebiegała sprawnie, nie powodując zamieszania – dodaje.

Obejrzyj dokładnie

Zobacz koniecznie

Bądź na bieżąco i obserwuj

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Mikołajów i Odessa bramą do Morza Czarnego

Wideo

Komentarze

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Przejdź na stronę główną Dziennik Zachodni
Dodaj ogłoszenie