Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Dzień Dobry TVN nagrał odcinek w redakcji „Dziennika Zachodniego". To projekt „Smaki regionów"

Maria Olecha-Lisiecka
Maria Olecha-Lisiecka
W programie Dzień Dobry TVN ruszył nowy cykl -  „Smaki Regionów". Jeden z odcinków nagrywany był w Dzienniku Zachodnim
W programie Dzień Dobry TVN ruszył nowy cykl - „Smaki Regionów". Jeden z odcinków nagrywany był w Dzienniku Zachodnim Materiały prasowe
Ekipa Dzień dobry TVN gościła w piątek, 2 grudnia w redakcji „Dziennika Zachodniego". Nagrywała odcinek poświęcony kuchni śląskiej. Za tydzień, 9 grudnia, w porannym programie TVN będzie sporo właśnie o śląskiej kuchni. To część projektu „Smaki regionów" redakcji Dzień Dobry TVN oraz grupy wydawniczej Polska Press, wydawcy Dziennika Zachodniego.

Projekt „Smaki Regionów” promuje kuchnie regionalne w Polsce. Widzowie Dzień Dobry TVN mogli już zobaczyć odcinki poświęcone kuchni małopolskiej i kuchni z Wielkopolski. Teraz czas na kuchnię śląską.

"Dziennik Zachodni" kuchnię regionalną promuje i pokazuje od lat publikując dodatki poświęcone przepisom nadesłanym przez panie z kół gospodyń wiejskich czy też lokalnych oraz regionalnych restauratorów i szefów kuchni. Niezmiennie cieszą się one dużą popularnością.

Kuchnia śląska to nie tylko nudelzupa (rosół z makaronem) oraz rolada, kluski śląskie i modro kapusta. To także zupy, sałatki i desery. Szpajza, puszysty krem z jajek i cukru, jest nazywana śląskim tiramisu - ze względu na swą lekkość.

Więcej o śląskiej kuchni i jej znaczeniu dla Ślązaków opowiemy 9 grudnia w programie Dzień Dobry TVN. Zapraszamy!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!