Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Food Show 2017 Katowice PROGRAM na drugi dzień targów 17.03.2017

Maria Olecha-Lisiecka
Maria Olecha-Lisiecka
Targi Food Show w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach
Targi Food Show w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach Marzena Bugała-Azarko
Piątek, 17 marca, to drugi dzień targów Food Show w Katowicach. Największe w regionie targi kulinariów i żywności, które gromadzi profesjonalistów i amatorów branży gastronomicznej, trwa od czwartku, 16 marca, w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach. Targi Food Show 2017 zakończą się w sobotę, 18 marca. Organizatorem Food Show 2017 jest Grupa PTWP SA.

Food Show 2017 to pierwsza edycja zorganizowanego w nowatorskiej formule wydarzenia dla biznesu spożywczego, branży HoReCa (z ang. Hotel, Restaurant i Catering/Cafe) oraz całego sektora kulinariów.

Targi Food Show w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach

Food Show 2017: pierwsze targi kulinariów w Katowicach budzą...

W piątek, 17 marca, uczestnicy debat porozmawiają m.in. o trendach i nowościach w europejskich stolicach gastronomicznych, wyzwaniach polskiej gastrOnomii, rynku pracy w tej branży oraz zarządzaniu w biznesie restauracyjnym.

Ponadto na targach Food Show 2017 odbywa się III edycja festiwalu kulinarnego Food Fest! Katowice. Podobnie, jak w latach ubiegłych, cieszący się dużą popularnością festiwal slow i street food’u zgromadzi najlepsze restauracje, bistra, food trucki, a także producentów i dystrybutorów regionalnych produktów z Polski i z całego świata.

Drugi dzień dyskusji Food Show 2017 zakończy Mega Wieczór Kulinarny – wielbiciele dobrego jedzenia, pasjonaci sztuki kulinarnej oraz wszyscy zainteresowani kulinariami spędzą apetyczny wieczór w gronie znanych kucharzy: Jakuba Budnika, szefa kreatywnego MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel oraz Mazurkas Catering 360°; Michała Budnika, sous chefa MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel oraz Mazurkas Catering 360°; Marcina Czubaka, szefa kuchni Spacerowej 21 oraz Pop Up Bistro; Dominika Duraja, szefa kuchni Restauracji Villa Gardena; Adriana Feliksa, szefa kuchni i właściciela SPOON Adrian Feliks; Marcina Majchrzaka, szefa kuchni Restauracji Magnolia w Dworze Kombornia Hotel&SPA****.

Kucharze zaprezentują swoje popisowe dania, imprezę poprowadzi natomiast Andrzej Polan, wieloletni szef kuchni w najbardziej prestiżowych hotelach, gwiazda programów telewizyjnych i właściciel warszawskiej restauracji Mała Polana Smaku.

ZOBACZCIE WIDEO z PIERWSZEGO DNIA TARGÓW FOOD SHOW 2017:

Na targach FOOD SHOW 2017 wręczyliśmy nagrody zwycięzcom naszego plebiscytu Restauracja Roku 2017. Zobaczcie zdjęcia z gali finałowej:

Restauracja Roku 2017: Gala Finałowa

Restauracja Roku 2017: Gala Finałowa podczas Food Show w Kat...

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Dlaczego chleb podrożał? Ile zapłacimy za bochenek?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty