Sous-vide (po francusku w próżni) – to metoda gotowania potraw, w której żywność jest zamknięta szczelnie w plastikowej torebce próżniowej. Potem umieszczana jest w kąpieli wodnej lub parowej w precyzyjnie kontrolowanej temperaturze niższej od tradycyjnego gotowania, dłużej niż w tradycyjnych procedurach gotowania. Co to daje? Posłuchajcie fachowców!
CZYTAJCIE TEŻ:
Restauracja Roku 2017
Food Show 2017 w Katowicach: dzień drugi. Gotowanie jest modne!
No i sięgnijcie do przepisów swoich praprababć! Kuchnia staropolska wraca! No, może w nieco odświeżonej formie.
21 kwietnia II tura wyborów. Ciekawe pojedynki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?