reklama

Food Show: dziś ostatni dzień targów pyszności WIDEO+ZDJĘCIA

Maria Olecha-Lisiecka

Wideo

Zobacz galerię (19 zdjęć)
W Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach trwa największe święto żywności i kulinariów. To targi Food Show. Trwają od czwartku do dziś, 18 marca.

Po raz pierwszy na Śląsku i w ogóle w Polsce odbywają się targi kulinariów i żywności, które gromadzą z jednej strony profesjonalistów z branży HoReCa, a z drugiej strony amatorów i miłośników gotowania.

- Udało nam się zgromadzić w jednym miejscu, w Międzynarodowym Centrum Kongresowym, ludzi, którzy zawodowo zajmują się gotowaniem i chętnie opowiedzą o swojej drodze do sukcesu, oraz osoby, które w branży gastronomicznej stawiają pierwsze kroki, no i wreszcie po prostu ludzi, którzy uwielbiają gotować, bo przecież jest nieprawdopodobna moda na gotowanie - mówi Marta Dobrzańska z biura prasowego PTWP, organizatora targów Food Show w Katowicach. - Na wszystkich czekają ponadto targi żywności i książki kucharskiej, najlepsze food trucki z regionu, pokazy live cooking, wystawa i warsztaty fotografii kulinarnej, spotkania z ekspertami, degustacje i konkursy z nagrodami - wylicza Marta Dobrzańska.

Food Show 2017 w Katowicach: dzień drugi. Gotowanie jest mod...

Dziś, w sobotę, w Food Show wezmą udział m.in. Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz - autorzy bloga „Gotowanie z pasją” oraz popularnych książek kulinarnych - „Kipi kasza” i „Retro warzywa” (godz. 11) oraz Andrzej Polan, który specjalnie na katowickie targi przygotował pokaz kulinarny. Jego pokaz zaplanowano na godz. 14.15.

- To będzie strefa live cooking (gotowania na żywo) pod marką Centrum Kulinarne, w której znani szefowie pokażą ciekawe techniki gotowania i przygotują wyjątkowe dania - zapowiada Marta Dobrzańska. - Zatem nikt nie powinien wyjść głodny z MCK - śmieje się pani Marta.

CZYTAJCIE TEŻ:
Food Show 2017 w Katowicach: co jest modne w kuchni?

Będzie też coś dla osób, które dużo pracują, żyją intensywnie, w biegu i na gotowanie zwyczajnie nie mają czasu, ale chcą jeść zdrowo. Jak to pogodzić? Jak samodzielnie skomponować posiłki, podpowie o godz. 13 Tomasz Woźniak, współzałożyciel mystrEAT - platformy do zamawiania jedzenia online, szef kuchni, autor książek i prowadzący programów kulinarnych na TVN Style, aktywny promotor zdrowego jedzenia, podróżnik.

Dziś też w MCK będzie też sporo atrakcji dla najmłodszych. Fundacja Szkoła na Widelcu organizuje warsztaty „MiksuJEMY - Odkrywamy smaki”, będą też porady dietetyczne. Ponadto warsztaty dla dzieci przygotowała Fundacja Iskierka i Jolanta Kleser, uczestniczka pierwszej edycji kulinarnego show „MasterChef”.

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3