Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 27
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...

Gotuj z Magdą Gessler! Oto 25 pysznych przepisów. Poznaj najlepsze dania znanej restauratorki - one zagwarantują Ci sukces w kuchni!

Grzyby w occie Magdy Gessler

Składniki:
- 1 kg grzybów (np. opieńki, borowiki, podgrzybki)
- 2 szklanki wody
- szklanka octu jabłkowego
- 1-2 łyżki cukru
- 2 łyżeczki soli
- 2 cebule
- 3-4 ziarna ziela angielskiego
- 3-4 listki laurowe

Przygotowanie:
Grzyby oczyścić i kroić na mniejsze kawałki.
Wkładać do do osolonej wody i gotować przez 30 minut.
Grzyby odcedzić i wkładać do wyparzonych słoików.

Zalewa:
zagotować wodę z octem, pokrojoną cebulą i przyprawami.
Całość doprawić solą i cukrem.
Gotować 5 minut, a następnie wlewać do słoików z grzybami.

Słoiki zamknąć i ustawić do góry dnem
Grzyby powinny pozostać w ciemnym miejscu przynajmniej przez miesiąc. Po upływie tego czasu są gotowe do spożycia.

Zobacz również

W Barcinie doszło do wybuchu gazu w jednym z garaży

W Barcinie doszło do wybuchu gazu w jednym z garaży

Ten dzień zmienił internet. 19 lat temu opublikowano pierwszy film na YouTube - WIDEO

Ten dzień zmienił internet. 19 lat temu opublikowano pierwszy film na YouTube - WIDEO

Polecamy

20 lat w Unii Europejskiej – obchody jubileuszu podczas Kina na Granicy. PROGRAM

20 lat w Unii Europejskiej – obchody jubileuszu podczas Kina na Granicy. PROGRAM

Prof. Marek Pawełczyk został wybrany nowym rektorem Politechniki Śląskiej w Gliwicach

Prof. Marek Pawełczyk został wybrany nowym rektorem Politechniki Śląskiej w Gliwicach

Czy musisz obierać szparagi? Tak najłatwiej pozbędziesz się twardych końcówek

Czy musisz obierać szparagi? Tak najłatwiej pozbędziesz się twardych końcówek