Mateusz Truszkiewicz oraz Amelka Gardas pokazywali jak zrobić bruchettę z pastą z suszonych pomidorów oraz grillowaną brzoskwinię z szynką parmeńską i kozim serem.
- Bardzo mi się podoba Bytom, jest tutaj dużo ludzi, oczywiście jak to na Śląsku, są bardzo przyjaźni i bardzo pozytywnie nastawieni do gotowania. Cieszę się, że tu jestem. Mam nadzieję, że zainspiruję wszystkich gotowaniem, bo to przecież wielka frajda! – opowiada Ameka.
- Pierwsze danie smakowało i mam nadzieję, że kolejne dania też wszystkich zadowolą – dodaje Mateusz Truszkiewicz.
Gotowanie dzieci nadzorował Mateusz Gessler – jeden z członków znanej rodziny restauratorów, juror programu „Masterchef Junior”.
- Ślązacy jesteście niesamowici! Zupełnie lepiej się dla was gotuje niż dla ludzi w Warszawie – powiedział do widowni Mateusz Gessler.
Wśród gości specjalnych pojawił się także Mateusz Czekierda, utalentowany szef kuchni. O godzinie 17.00 pokaże jak zrobić lody ciasteczkowe z ciekłym azotem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?