1/10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ze względu na zawartość tłuszczu ryby można podzielić na...
fot. 123RF

Które ryby mają najwięcej kwasów Omega-3? Zobacz koniecznie!

Ze względu na zawartość tłuszczu ryby można podzielić na ryby chude - zawartość tłuszczu nie przekracza 5% (np. dorsz, okoń, sandacz, szczupak) i ryby tłuste - zawierają od 9 do 20% tłuszczu (np. łosoś, makrela, śledź, tuńczyk). Nie należy jednak bać się tłuszczu zawartego w rybach, a wręcz przeciwnie, ponieważ tłuszcze te to przede wszystkim korzystne dla naszego zdrowia przeciwzapalne kwasy omega-3.

Zawartość kwasów w poszczególnych rybach (ilość gramów w 100 gramach produktu) przedstawiamy na kolejnych slajdach.>>>



CZYTAJ RÓWNIEŻ: Jedz zdrowo z Olgą Chaińską. Ryby w diecie. Dlaczego warto je jeść i jak wybierać?

CZYTAJ RÓWNIEŻ: Dlaczego ryby powinny znaleźć się w naszej diecie?

(Źródło:Agencja TVN
Dostawca: x-news)

Zobacz również

Studniówka II LO im. Emilii Plater w Sosnowcu. Tak się bawili uczniowie!

Studniówka II LO im. Emilii Plater w Sosnowcu. Tak się bawili uczniowie!

Protest przed kurią w Bielsku-Białej: Jak wam nie wstyd? Diecezja przeprasza

Protest przed kurią w Bielsku-Białej: Jak wam nie wstyd? Diecezja przeprasza

Polecamy

"Do końca roku prawie cała populacja zetknie się z Omikronem. Nie ma ucieczki"

"Do końca roku prawie cała populacja zetknie się z Omikronem. Nie ma ucieczki"

To nie koniec pandemii koronawirusa. Ekspert ostrzega przed „frankenwariantami”

To nie koniec pandemii koronawirusa. Ekspert ostrzega przed „frankenwariantami”

Kasa to nie problem. Czy PZPN przystanie na długość kontraktu Nawałki?

Kasa to nie problem. Czy PZPN przystanie na długość kontraktu Nawałki?

Dodaj ogłoszenie