Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kuchenne Rewolucje "El Toro" Łódź [MENU, OPINIE, CENY, 25.04.2018]

JJ
Kuchenne Rewolucje "El Toro" Łódź [MENU, OPINIE, CENY, 24.08.2017]
Kuchenne Rewolucje "El Toro" Łódź [MENU, OPINIE, CENY, 24.08.2017] Paweł Relikowski
Magda Gessler wraz z ekipą Kuchennych Rewolucji przyjedzie do Łodzi. W dzisiejszym odcinku słynna restauratorka odmieniała restaurację El Toro przy ul. Narutowicza.

Kuchenne Rewolucje "El Toro" Łódź [MENU, OPINIE, CENY]

Małżeństwo, Ania i Michał, wyjechali na wakacje do Hiszpanii, gdzie zauroczeni tym krajem spędzili... aż 10 lat! Michał pracował jako kucharz w hiszpańskich restauracjach, zdobywając wiedzę na temat tajników tamtejszej kuchni. Jak sam twierdzi, gotował w renomowanych restauracjach, a nawet miał zaszczyt gotować dla hiszpańskiego króla!

Kiedy los sprowadził ich z powrotem do Polski, Michał razem z Agnieszką uznali, że otworzą własną restaurację z kuchnią hiszpańską w ich rodzinnej Łodzi. Michał pewny swojej wiedzy i doświadczenia uznał, że powodzenie mają gwarantowane, więc zainwestowali w to przedsięwzięcie wszystko, co mieli - tak powstało „El Toro”.

Michał, układając kartę, doszedł jednak do wniosku, że dla łodzian hiszpańskie dania należy zmodyfikować, tzn.: nieco spolszczyć, żeby mogły trafić w polski smak. Najwyraźniej jednak jego kuchnia nie trafiła w ich gusta, ponieważ „El Toro” okazało się być nietrafioną inwestycją. Restauracja świeci pustkami, a właściciele zalegają już z czynszem i wypłatami dla pracowników. W dodatku nie potrafią znaleźć przyczyny swojego niepowodzenia i coraz częściej myślą o powrocie do Hiszpanii. Dlatego zdecydowali się poprosić o pomoc Magdę Gessler, specjalistkę od sytuacji beznadziejnych, która przecież sam mieszkała kilka lat w Hiszpanii.
Niestety, okazało się, że podstawowe i proste hiszpańskie dania – np. tortilla, które zamówiła znana restauratorka – okazały się być niewypałem.

Kuchenne Rewolucje "El Toro" Łódź [MENU, OPINIE, CENY]

-Było idealnie! Pyszne potrawy, paella super, piękne nakrycie stołu, czysto, przemiła obsługa, sangria z rumem, pomarańczami i mieszadełkami z lasek cynamonu, krewetki grillowane i kalmary, a na koniec nieziemskie ciasto migdałowe z wiśniami i bitą śmietaną. Bardzo, bardzo dziękuję - dzieli się swoim zdaniem na stronie restauracji El Toro pani Daria z Łodzi.

-Szpinak z orzechami i rodzynkami - zjawiskowy!. Natomiast jagnięcina dobra, ale na talerzu stanowczo było jej za mało w takiej cenie i kompletnie nieudane pure ziemniaczano-selerowe, które było jakimś kleikiem bez wyczuwalnego selera. Tapasy po 3 zł - za drogie; powinny być dawane chociaż po 1 szt. za darmo jako starter. Ciasto migdałowe dobre. W mojej skali daję 4/10.- uważa pan Artur, który gościł w restauracji El Toro po Kuchennych Rewolucjach.

Kuchenne Rewolucje "El Toro" Łódź [MENU, OPINIE, CENY]

  • Marynowany filet z kurczaka z puree ziemniaczanym selerowym w cenie 20 zł

  • Grillowany stek rostbefu w cenie 30 zł

  • Grillowana dorada w cenie 32 zł

  • Grillowane krewetki 5 szt w cenie 38 zł

  • Jagnięcina w warzywach i białym winie w cenie 30 zł

  • Jagnięce pulpeciki w cenie 20 zł

  • ensalada mixta/ sałata rzymska, pomidor, tuńczyk, jajko w cenie 18 zł

  • sałata rzymska w cenie 10 zł

  • pieczone ziemniaki z sosem bravas w cenie 8 zł

  • sałatka warzywna z tuńczykiem

  • mule w cenie 14, 99zł

  • pieczony królik z ziemniakami

  • gulasz z wołowiną i warzywami

  • schab faszerowany

Kuchenne Rewolucje "El Toro" Łódź [MENU, OPINIE, CENY]

  • Omlet hiszpański w cenie 7zł
  • Zupa z soczewicy w cenie 12 zł
  • Kalmary w cenie 15 zł
  • Hiszpańskie kiełbaski w cenie 20 zł
  • Krokiety z dorsza 5 szt. w cenie 20zł
  • Krewetki na oliwie z czosnkiem 10 szt. w cenie 30 zł
  • talerz Jamon Serrano w cenie 32 zł

Desery:

  • ciasto migdałowe z bitą śmietaną i powidłami w cenie 12 zł
  • mus czekoladowy w cenie 12 zł
  • flan w cenie 6 zł

Kuchenne Rewolucje "El Toro" Łódź [MENU, OPINIE, CENY]

Oglądasz KUCHENNE REWOLUCJE? Jesteś fanem MAGDY GESSLER? Jeśli tak, to ten quiz jest dla ciebie!

Reżyserka „Kuchennych rewolucji” o Magdzie Gessler: To zderzenie z wulkanem energetycznym

źródło: Agencja TVN/x-news

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Kuchenne Rewolucje "El Toro" Łódź [MENU, OPINIE, CENY, 25.04.2018] - Gazeta Pomorska