Kiedyś w niepozornym budynku przy ul. 3 Maja w Ustroniu funkcjonowała pizzeria Pizza Bella. Wcześniej w tym samym miejscu funkcjonowała Pizzeria Verona, a jeszcze przedtem swojski bar Kubuś.
Pizza Bella od dłuższego czasu nie radziła sobie na rynku, dlatego właściciel zgłosił się do programu Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler.
Nie przegap
- O portfele mieszkańców i turystów w Ustroniu walczą liczne lokale. Jeden z nich prowadzi Iwo, który wcześniej nie miał nic wspólnego z gastronomią. Gdy pojawiła się okazja odkupienia „Pizza Bella”, mężczyzna postanowił zostać restauratorem - zapowiadają autorzy programu.
Odwiedziliśmy dawny lokal Pizza Bella
Co ciekawe, dzisiaj odwiedzając ten lokal, nie zobaczymy już właściwie żadnej pozostałości po lokalu Pizza Bella. Znajduje się tutaj bowiem restauracja Dzik i Dąb - to właśnie efekt Kuchennych Rewolucji.
Żeby nie zdradzać zbyt dużo, wystarczy powiedzieć, że Magda Gessler szybko uznała, że nie znajdzie nici porozumienia z właścicielem pizzerii i poprosiła o przejęcie lokalu... jego siostrę, która także nie miała zbyt dużo wspólnego z gastronomią.
To dla mnie zupełnie nowe wyzwanie, bardzo niespodziewane, decyzję z mężem musieliśmy podjąć właściwie z dnia na dzień, po rozmowie z Magdą Gessler - mówi Patrycja Baranowska, właścicielka nowej oberży Dzik i Dąb
To właśnie ona postanowiła przejąć po bracie upadający biznes i postawić go na nogi. Problemy pizzerii były ogromne.
- Zmaganiom świeżo upieczonego restauratora przyglądają się siostra Iwo Patrycja i jej mąż Kamil. Od początku byli sceptyczni wobec jego szalonego pomysłu. Długi sięgnęły już 150 tysięcy złotych i do drzwi zaczynają pukać windykatorzy. Cała trójka widzi ratunek już tylko w Magdzie Gessler. Czy znana restauratorka poradzi sobie z tak karkołomnym zadaniem? - zachęcają autorzy programu.
Co można zjeść w oberży Dzik i Dąb?
W nowej restauracji nie zjemy już pizzy, choć ostatnio w ofercie pojawiły się podpłomyki.
Zjemy za to
- dziczyznę,
- kotlet schabowy,
- kilka ciekawych dań kuchni polskiej.
Specjalnością lokalu jest schab z dzika (41 zł) i kotlet schabowy (27 zł). Ciekawie wygląda też przystawka: kajzerka swojska (9 zł). Menu jest dość krótkie, skupia się na znanych daniach w nowych odsłonach.
Emisja programu w czwartek 12 marca o godz. 21.30 w stacji TVN.
Zobacz koniecznie
Rozwiąż i poznaj swój wynik
Bądź na bieżąco i obserwuj
Ciasto popapraniec
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?