Były "Trzy smaki" teraz jest "Cała wstecz". Krzysztof, właściciel restauracji „Trzy smaki” wykonywał wiele zawodów, min. jako cieśla w kopalni i sprzedawca odkurzaczy. Jako sprzedawca odkurzaczy odnosił nawet spore sukcesy, został nawet „sprzedawcą roku” .
Właśnie wtedy poznał swoją żonę Iwonę. Kiedy się pobrali, a Iwona odzyskała swoje pieniądze po podziale majątku, postanowili skończyć ze sprzedażą odkurzaczy i otworzyć restaurację. Nie mając żadnego doświadczenia w tej branży, optymistycznie uznali, że jakoś sobie poradzą i wydzierżawili ogromny teren, na którym znajdowała się restauracja i … odkryty basen olimpijski. Niestety od razu na starcie przekonali się, jak bardzo się mylili. Basen o wymiarach olimpijskich, mogący pomieścić 3 000 000 l wody jest w stanie kompletniej ruiny i do tego nieszczelny , więc zupełnie nie nadający się do użytku– remont poza ich zasięgiem finansowym, a stan restauracji również pozostawia wiele do życzenia i wymaga remontu, ale udało się ją uruchomić.
Krzysztof chciał , żeby jego w ich restauracji połączyć tradycje 3 kuchni ; włoskiej, śląskiej i polskiej, dlatego nazwał ją „Trzy smaki”. Niestety, w kuchni ciągle zmieniali się kucharze, więc utrzymanie stałego menu i dań na dobrym poziomie okazało się niemożliwe. Dlatego kiedy w „trzech smakach” pojawił się Olek, kucharz z 40 letnim stażem pracy Krzysztof odetchnął z ulga, ale też bojąc się utraty kolejnego kucharza nie potrafi zwrócić mu uwagi na żadne niedociągnięcia. Oczywiście w takiej sytuacji ukryta na rozległym terenie, jako dodatek do nieczynnego basenu restauracja musi przynosić straty. Iwona i Krzysztof, zadłużyli już nie tylko siebie, ale też siostra Krzysztofa, żeby ich wesprzeć zaciągnęła kredyty, wspiera ich również mama Krzysztofa – sytuacja wygląda naprawdę tragicznie, a pomocy znikąd. Dlatego zdesperowani właściciele liczą na pomoc Magdy Gessler. Tylko jak reanimować restaurację wymagającą remontu na terenie basenów miejskich „w ruinie”? Czy słynna restauratorka poradzi sobie z takim wyzwaniem?
"Trzy Smaki" po Kuchennych rewolucjach Magdy Gessler - przykładowe MENU:
Na przystawkę:
Galaretka (150 g) z salsą pomidorową - 7 zł
Na obiad:
Żur Śląski (300 ml) z ziemniakami i białą kiełbasą - 10 zł
Bigos Królewski (300 g) z dziczyzną i borowikami - 15 zł
Rolada wołowa (150 g) z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą - 25 zł
Na deser:
"Zupa nic" budyń waniliowy z musem malinowym i adwokatem - 8 zł
Emisja program:
Czwartek 17 listopada
godz. 21:30, program TVN
Czytaj więcej o Kuchennych Rewolucjach w Czeladzi:
Kuchenne rewolucje w Czeladzi. Magda Gessler odwiedziła "Trzy smaki"
Kuchenne Rewolucje w Czeladzi. Gessler i "Cała wstecz" [wcześniej Trzy Smaki]. Poznaj MENU
*Kontrowersyjne ZDJĘCIA dziewczyn na kalendarzu 2017 ZDJĘCIA
*Bestie z Rybnika. Takie kazy łowią wędkarze na zalewie w Rybniku ZDJĘCIA
*Superksiężyc 2016: Te zdjęcia są fantastyczne! ZOBACZ
*Aktor Jerzy Cnota ZDJĘCIA Z PRYWATNEGO ARCHIWUM
*Sprawdź, czy możesz zostać policjantem TEST PSYCHOLOGICZNY
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?