Kuchenne Rewolucje w Tychach: Zorba to teraz Kalamata. Magda Gessler zrobiła rewolucję. Było ostro: To mięso jak dla kota MENU + CENY

red

Wideo

Udostępnij:
Kuchenne Rewolucje w Tychach: Magda Gessler przemieniła tym razem restaurację Zorba, która po rewolucji zmieniła nazwę na Kalamata, ale łatwo nie było. Nie zabrakło jak zwykle ostrych słów pod adresem serwowanych potraw - To mięso, jak dla kota - grzmiała Magda Gessler w Tychach, oraz interwencji straży pożarnej. Zobaczcie, jak wypadły Kuchenne Rewolucje w Tychach. Zobaczcie menu i ceny.

Kuchenne Rewolucje w Tychach: Kalamata

Restauracja Zorba działa w Tychach od marca 2017 roku, po wizycie Magdy Gessler i Kuchennych Rewolucjach zmieniła nazwę na Kalamata. Ale to nie była łatwa rewolucja. Konieczna była nawet interwencja straży pożarnej. Nie zabrakło ostrych wypowiedzi Magdy Gessler pod adresem serwowanych jej dań.

- W sałatce greckiej nie ma sałaty, bakłażan jest surowy, a mięso jest jak dla kota - oceniła Gessler jedną z zaserwowanych jej potraw. A to był dopiero początek.

Kuchenne Rewolucje w Tychach zaczęły się dość nietypowo. Restaurację w Tychach odwiedziła nie tylko Magda Gessler, ale też szerszenie i straż pożarna.

Od początku nie zapowiadało się zbyt dobrze. Wszystkie dania odgrzewane z mikrofali, nieuczciwe składniki i skąpstwo było widać już od pierwszego dania.

Pierwszego dnia rewolucji pojawiły się niespodzianki - w lokalu zaczęły latać szerszenie. A jak wiadomo owady te nie tworzą gniazda w jeden dzień, w dodatku ich ukąszenie może spowodować ostrą reakcję alergiczną a nawet zgon. Do lokalu została wezwana straż pożarna, gdyż jak się okazało menadżerka restauracji ma na nie uczulenie. W takich sytuacjach lepiej nie ryzykować...

Magda Gessler zapowiedziała, że dopóki gniazdo szerszeni nie zostanie zlokalizowane, lokal zostanie zamknięty.
Może i dobrze, bo z serwowanymi daniami tez nie było dobrze.

-Wszystko totalnie z mikrofali jak tak można - grzmiała Gessler w restauracji Zorba w Tychach. Do tego okazało się, że załoga kompletnie nie zna podstawowych greckich składników.

Na pytania Magdy Gessler, jak się nazywają oliwki greckie, wino które grecy piją i jakie jest znane ciasto na podstawie których robi się przystawki i desery oraz jakie są 3 najbardziej popularne owoce greckie restauratorka nie uzyskała odpowiedzi od załogi. Z kolei na pytanie, kto dał przepisy na kuchnię grecką Magda Gessler usłyszała, że szef i szefowa wzięli je z internetu.

Niestety na domiar złego drugiego dnia Kuchennych Rewolucji w Tychach okazuje się, że atmosfera w zespole też nie jest najlepsza.
Załoga stwierdziła jednogłośnie, że menadżerka "nie kocha pracy" i czasem "jest z nią trudniej niż łatwiej"

Kuchenne Rewolucje w Tychach: Kalamata

Ale od czego jest Magda Gessler, jeśli nie od ratowania z opresji niezaradnych restauratorów. Zmiany zaczynają się od nazwy, Zorbę zastępuje Kalamata, od nazwy greckich oliwek. wewnątrz rządzić będą kolory bakłażana, oliwek i figi - fiolet z zielenią

W menu natomiast pojawią się takie specjały greckiej kuchni jak m.in. arbuz, zupa na baraninie z pulpetami, kotlety jagnięce z rusztu i papryka faszerowana.

Ostatniego dnia Kuchennych Rewolucji w Tychach czas przejść od słów do czynów. Wielka zmiana wnętrz, zmiana szyldu no i oczywiście rewolucje w kuchni...

Dawny Zorba to dziś już bistro Kalamata! jest wreszcie kolorowo i soczyście. Klimatyczne światło i obrazy owoców i warzyw typowych dla greckiej kuchni ożywiają wnętrze. Zmianą zachwyceni byli również tyszanie, którzy odwiedzili lokal podczas uroczystej kolacji na zakończenie programu.

Kuchenne Rewolucje w Tychach udane. Magda Gessler wróciła i pochwaliła

Plusy, które po powrocie zauważyła Magda Gessler to m.in. czekadełka, właścicielka obsługuje we własnej osobie, kolacja pyszna, kolorowa.
-Przepyszne, kuchnia jest na 5 z +! przepisy powtórzone idealnie. Zespół zdał egzamin. Moje gratulacje - podsumowała MAgda Gessler.

Bistro Kalamata po Kuchennych Rewolucjach Magdy Gessler

Kalamata w Tychach MENU
Bistro Kalamata jest stylizowane na grecką tawernę. W menu m.in:

  • giouvarlakia (tradycyjny bulion barani, zaprawiany sokiem z cytryny i śmietaną, podawany z klopsikami jagnięco-wieprzowymi),
  • tiganites (naleśniczki nadziewane szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami),
  • garida (krewetki smażone na maśle z czosnkiem i pietruszką, podawane na grzance), horiatiki (grecka sałatka z oliwkami kalamata, pomidorkami, arbuzem i fetą),
  • kotopoulo lemonato (grillowana pierś z kurczaka, marynowana w cytrynach, oliwie, czosnku i tymianku)

Wybory samorządowe w Dąbrowie Górniczej DRUGA TURA

Wybory samorządowe w Bytomiu DRUGA TURA

Komentarze 3

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

K
Kocie GMO
jest nie do zniesienia ale uzależnia koty od żarcia GMO

czy nie należy stosować praktyk tytoniowych i pokazywać
ludziom co podają kotom ???

Fe pani Magda Gessler nie informuje tylko oznajmia
to też dobre !!!
A
Aria
Ta pani gotuje głównie dania mięsne. To w zasadzie koszmar. Kucharz zawsze przypomina swoje potrawy. Tu mamy roladę świąteczną jeszcze związaną sznurkiem.
a
a
I BARDZO DOBRZE ……….. KONIEC MACHLOJEK W TYCHACH.
Dodaj ogłoszenie