Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarne dziedzictwo w Alei Dobrego Smaku

Redakcja
Kulinarne dziedzictwo w Alei Dobrego SmakuPerła - nagroda dla najlepszych produktów i potraw regionalnych
Kulinarne dziedzictwo w Alei Dobrego SmakuPerła - nagroda dla najlepszych produktów i potraw regionalnych arc
Tegoroczny finał wojewódzki 15-tej edycji konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów na najlepszy regionalny i lokalny produkt żywnościowy oraz na najlepsze danie i potrawę regionalną i lokalną odbędzie się 20 czerwca 2015 roku w Częstochowie podczas Festiwalu Sztuki Kulinarnej „Aleja Dobrego Smaku".

Organizatorem centralnym konkursu, odbywającego się pod Patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Marszałków Województw, jest Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego wspólnie ze Związkiem Województw RP. Partnerami merytorycznymi i organizacyjnymi finałów konkursu w regionach są Urzędy Marszałkowskie i Wojewódzkie Ośrodki Doradztwa Rolniczego.

Konkurs przebiega dwuetapowo: pierwszy etap to finał regionalny, w którym wyłonieni zostają laureaci w czterech kategoriach: produktów pochodzenia zwierzęcego, roślinnego, napojów i produktów mieszanych oraz najlepsze dania i potrawy regionalne i tradycyjne. Drugi etap konkursu to wybór - spośród produktów nominowanych w regionach - najlepszych produktów oraz potraw i dań do prestiżowej nagrody konkursu „PERŁA 2015".

Wielki Finał Konkursu – wręczenie nagród „Perła 2015” 20 września 2015 w trakcie Targów Smaki Regionów w Poznaniu

Źródło: ŚODR Częstochowa

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!