Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 26
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem



Paprykarz ze śledzia

Składniki:

ryż 100 gram
cebula 1 szt
marchewka 1 szt
olej 3 łyżki
śledzie w pomidorach 2 puszki
przecier pomidorowy 2 łyżki
papryka słodka 1 łyżka
pieprz chilli cayenne 1/2 łyżeczki
pieprz czarny młynek
ketchup pikantny 1 łyżeczka
sól

Sposób przygotowania:

Ryż gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy i zostawiamy do przestygnięcia.

Do ryżu dodajemy śledzie i rozgniatamy je widelcem. Marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej, cebulę kroimy w drobną kostkę.

Rozgrzewamy na patelni olej, wrzucamy warzywa i dusimy przez około 5 minut. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i dusimy jeszcze kilka minut.

Przekładamy zawartość patelni do ryżu i śledzi. Dodajemy ketchup, paprykę słodką, ostrą oraz dużą ilość świeżo zmielonego pieprzu.

Dokładnie mieszamy i wstawiamy na kilka godzin do lodówki, aby składniki się przegryzły.

Kulinarne hity PRL - ZOBACZ PRZEPISY. TE POTRAWY kiedyś gościły na stołach. Sprawdźcie przepisy i przypomnijcie sobie niezwykłe smaki!

Kulinarne hity PRL - kiedyś gościły codziennie na naszych stołach. Sprawdź przepisy!

Zobacz również

ZAKSA traci wsparcie Grupy Azoty. Co dalej z klubem?

ZAKSA traci wsparcie Grupy Azoty. Co dalej z klubem?

Odkryj Przyszłość Motoryzacji z Toyota Chodzeń Piaseczno
Materiał informacyjny

NOWE
Odkryj Przyszłość Motoryzacji z Toyota Chodzeń Piaseczno

Polecamy

Wybory do Parlamentu Europejskiego. Będą zawirowania na lokalnej scenie politycznej?

Wybory do Parlamentu Europejskiego. Będą zawirowania na lokalnej scenie politycznej?

Te sklepy będą otwarte w majówkę 2024

Te sklepy będą otwarte w majówkę 2024

GIS ostrzega: Tatar wołowy, 200 g (24.04)

GIS ostrzega: Tatar wołowy, 200 g (24.04)