Lepsza strona zimy z McDonald’s
Restauracja w Ustroniu (ul. Wiejska 1) już z daleka rzuca się w oczy. Zdecydowanie nie przypomina dobrze wszystkim znanych Maków. Zarówno z zewnątrz, jak i w środku, została bowiem pokryta kolorową i miękką włóczką.
− To naprawdę duże wyróżnienie dla naszej restauracji. Jestem dumny i szczęśliwy, że to właśnie lokal w Ustroniu może cieszyć oko nie tylko mieszkańców, ale również wszystkich turystów. To jedyny taki Mak w Polsce i na świecie, który będzie otwarty dla gości od 21 do 27 listopada, dlatego zachęcam wszystkich do zobaczenia go na żywo - zdradza Andrzej Maziarz, franczyzobiorca McDonald’s, prowadzący restaurację w Ustroniu.

McDonald’s doskonale wie, jak rozgrzać Polaków.
− Co roku pokazujemy, jak wygląda lepsza strona zimy i dajemy im jej doświadczyć. W tym sezonie nie mogło być inaczej. W zimie najważniejsze jest to, żeby było nam ciepło, dlatego jedną z naszych restauracji postanowiliśmy „zrobić na drutach”. Opatuliliśmy Maka w Ustroniu kolorowymi materiałami tak, żeby stał się swego rodzaju swetrem i wyglądał jakby był zrobiony z włóczki. To najbardziej przytulna restauracja w Polsce, którą stworzyliśmy w zaledwie 28 dni. Nad projektem pracowało ponad 50 osób i to nie licząc rekwizytorów – zdradza Jakub Strutyński, Field Marketing Manager McDonald’s Polska.
Niezwykła odsłona Maka to duże wydarzenie dla całego Ustronia. „Ubieranie” restauracji wywoływało wśród mieszkańców ogromne zainteresowanie. A jak oceniają efekt?
- Początkowo mieszkańcy Ustronia myśleli, że w naszej restauracji będą prowadzone prace remontowe. Nikt nie przypuszczał, że konstrukcja, która powstawała wokół budynku, jest specjalnie tworzona na potrzeby kampanii Burgera Drwala. Z dnia na dzień budowa scenografii stawała się jednak coraz większa, a mieszkańcy Ustronia mogli zobaczyć jak Mak stopniowo ubierał się w zimowy, wełniany sweter. Jego finalny wygląd budzi pozytywne reakcje wśród lokalnej społeczności, ale też i turystów. Wszyscy są zainteresowani czy restauracja wewnątrz wygląda tak samo fenomenalnie, jak z zewnątrz - komentuje Andrzej Maziarz.

Wielki powrót Drwala!
Wiele osób czeka na ten moment każdego roku. McDonald’s oficjalnie ogłasza, że czekanie właśnie dobiega końca! Wszyscy, którym nie będzie dane przyjechać do wyjątkowej restauracji w Ustroniu, będą mogli poczuć lepszą stronę zimy dzięki Burgerowi Drwala! Soczysta wołowina, rozpływający się w ustach kotlet serowy, chrupiący bekon, a wszystko to w serowej bułce z dodatkiem sosów z przyprawami. Już 23 listopada uwielbiany przez wszystkich burger wraca do McDonald’s w całej Polsce. Będzie on dostępny łącznie w pięciu wariantach. W stałej ofercie znajdzie się burger klasyczny, podwójny i z kurczakiem. Dodatkowo do 20 grudnia wszyscy goście będą mogli spróbować niezwykłego Burgera Drwala z żurawiną, a od 21 grudnia w wersji na ostro. W menu pojawią się także kultowe zakręcone frytki z sosem śmietanowym.
To jednak nie koniec! Drwal nie powiedział jeszcze ostatniego słowa i jego fani będą mogli spodziewać się wyjątkowej aktywacji w oficjalnej aplikacji marki oraz noworocznej niespodzianki, która ucieszy każdego fana zimowego klasyka!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na Twitterze!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?