Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Tychy. MAX Premium Burgers. Znamy datę otwarcia lokalu. Szwedzka sieć fast-foodowa otwiera kolejną restaurację na Śląsku

Olga Krzyżyk
Olga Krzyżyk
MAX Premium Burgers otwiera kolejną restaurację na Śląsku. Nowy lokal w Tychach.Zobacz kolejne zdjęcia/plansze. Przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE
MAX Premium Burgers otwiera kolejną restaurację na Śląsku. Nowy lokal w Tychach.Zobacz kolejne zdjęcia/plansze. Przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE Amadeusz Czarnota
Szwedzka sieć restauracji szybkiej obsługi MAX Premium Burgers uruchamia kolejną restaurację. Dziewiąty lokal tej sieci w Polsce i drugi na Śląsku zostanie otwarty 17 czerwca o godzinie 9.00 w Tychach. Lokal zlokalizowany jest przy ul. Fabrycznej 3b, tuż przy DK1 w kierunku Katowic.

Otwarcie lokalu MAX Premium Burgers w Tychach

W Tychach, tuż przy DK1 w kierunku Katowic, powstał nowy lokal szwedzkiej sieci MAX Premium Burgers. Restauracja zlokalizowana jest przy ulicy Fabrycznej 3b. To druga restauracja szwedzkiej sieci szybkiej obsługi MAX Premium Burgers w województwie śląskim.

Pierwszy lokal tej sieci na Śląsku został otwarty w 2018 roku w Świętochłowicach.

ZOBACZCIE ZDJĘCIA

Restauracja w Tychach zostanie otwarta 17 czerwca o godzinie 9.00. Restauracja MAX Premium Burgers w Tychach będzie otwarta przez cały tydzień w godzinach 9.00-24.00.

Musisz to wiedzieć

W ostatnich miesiącach otrzymywaliśmy mnóstwo zapytań o datę otwarcia. Mam nadzieję, że wszyscy czekający na tyskiego MAX-a nie zawiodą się tym, co mamy im do zaoferowania.MAX to przede wszystkim burgery na każdy apetyt i smak, w tym wiele wegetariańskich - mówi Jerzy Jakubiak, Country Manager Poland w MAX Premium Burgers

Lokal w Tychach ma powierzchnię 480 metrów kwadratowych i jest wyposażony w linię Drive Thru. Posiłek będzie można zamówić i odebrać bezpośrednio z samochodu. Dla kierowców przygotowano duży parking z 47 miejscami.

Zobacz i zapamiętaj

Wystrój wnętrza ma stonowany, skandynawski charakter. Kolorystycznie dominują szarości oraz naturalne drewno. Na sali jadalnej jest 98 miejsc siedzących. Dodatkowych kilkadziesiąt miejsc jest na terenie dużego ogródka. Goście będą mogli składać zamówienie u kasjera lub skorzystać z jednej z 5 kas samoobsługowych. W lokalu dostępna jest darmowa sieć wifi.

Restauracja w Tychach ma:

  • 98 miejsc siedzących wewnątrz budynki,
  • kilkadziesiąt miejsc na ogródku,
  • linię Drive Thru,
  • parking z 47 miejscami,
  • 5 kas samoobsługowych,
  • darmową sieć wifi.

- Oferujemy naprawdę szerokie możliwości personalizacji składu. Każdy może stworzyć burgera idealnie pasującego do swoich preferencji. Burgery najlepiej smakują z frytkami, z których smaku również jesteśmy dumni. A że nadchodzi sezon wakacyjny namawiałbym też każdego na spróbowanie któregoś z naszych pysznych shake'ów - dodaje Jerzy Jakubiak z MAX Premium Burgers.

Szwedzka firma sieci MAX Premium Burgers to najstarsza szwedzka sieć restauracji serwująca burgery. Firma MAX została założona w 1968 roku. Na trzy lata przed pojawieniem się McDonald’s w Europie, Curt Bergfors i Britta Fredriksson, czyli założyciele sieci MAX, otworzyli swoją pierwszą restaurację w Gällivare, w północnej Szwecji.

Ich hamburgery były tak popularne, że sieć szybko rozpowszechniła się w całym kraju. Do dziś Max Burgers pozostaje rodzinnym biznesem. Obecnym prezesem Max Burgers jest Richard Bergfors, natomiast wiceprezesem jego brat Christoffer – synowie założyciela sieci.

To jest zabawne

Kampania "Burgery pozytywne dla klimatu"

MAX jest pierwszą siecią fast food na świecie, która oznacza swoje menu wartościami CO2. 14 czerwca 2018 roku MAX rozpoczął kampanię "Burgery pozytywne dla klimatu”. W ten sposób firma walczy z negatywnymi skutkami zmian klimatycznych. Firma realizuje tę ideę poprzez działania w trzech obszarach.

Po pierwsze, MAX mierzy 100 proc. emisji na każdym etapie produkcji, jak i w ramach działalności samej restauracji. Po drugie, firma systematycznie obniża własną emisję CO2. Po trzecie, MAX usuwa co najmniej 110 proc. emisji, czyli niweluje ślad węglowy z całej produkcji, ale także absorbuje ekwiwalent kolejnych 10 proc. emisji, co oznacza, że pomaga zmniejszyć ogólny poziom gazów cieplarnianych w atmosferze. W 2019 roku MAX został wyróżniony za swoje „Menu pozytywne dla klimatu” przez ONZ w konkursie Global Climate Action Award w kategorii „Go Climate Neutral Now” i był jedyną europejską marką nagrodzoną przez ekspertów.

Obecnie sieć zatrudnia ok. 5500 pracowników w ponad 150 restauracjach na terenie Szwecji, Norwegii, Danii, Polski i Egiptu. Kolejne lokale zostaną otwarte w Skandynawii oraz na nowych rynkach, w Polsce i na Bliskim Wschodzie.

Zobacz koniecznie

Bądź na bieżąco i obserwuj

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Powrót reprezentacji z Walii. Okęcie i kibice

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera