McDonald's otwiera restauracje dla klientów
Od poniedziałku, 18 maja, sieć McDonald's rozpoczęła stopniowe otwieranie swoich restauracji w Polsce. Jak informuje biuro prasowe amerykańskiego giganta gastronomicznego, początkowo otwartych zostanie kilkadziesiąt spośród ponad 400 lokali.
Jak wyglądają zasady bezpieczeństwa w McDonald's? Przed wejściem do lokali, przy kioskach do składania zamówień oraz w toaletach udostępnione zostały płyny do dezynfekcji rąk.
Obejrzyj dokładnie
- Podchodzimy do otwarcia restauracji ze spokojem. Jesteśmy w stanie szybko dostosować się do rządowych zaleceń, ponieważ korzystamy z doświadczeń McDonald’s z rynków dotkniętych pandemią przed nami. Już wcześniej wprowadziliśmy w restauracjach dodatkowe rozwiązania zapewniające bezpieczeństwo naszym pracownikom i gościom - informuje Anna Borys-Karwacka, dyrektor ds. relacji korporacyjnych McDonald’s Polska.
Restauracje są wyposażone w specjalne oznaczenia graficzne ułatwiające zachowanie dystansu. Pomiędzy stolikami wewnątrz restauracji oraz w ogródkach jest zachowana bezpieczna odległość. Wszystkie powierzchnie wspólne podlegają częstemu myciu i dezynfekcji. Ponadto w dalszym ciągu obowiązuje bezdotykowy proces obsługi zamówień.
Pracownicy restauracji stosują środki ochrony osobistej, takie jak maseczki i rękawiczki, a stanowiska kasjerskie są zabezpieczone specjalną osłoną z pleksi.
Zobacz koniecznie
Bądź na bieżąco i obserwuj
Strefa Biznesu: Polska nie jest gotowa na system kaucyjny?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?