MISTRZOWIE SMAKU Zwycięzcy odebrali nagrody na największych i najważniejszych targach gastronomicznych w Polsce GALERIA

DM
Udostępnij:
Na początku października Poznań był stolicą polskiej gastronomii. Właśnie tam, od 1 do 4 października, na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich odbyły się Międzynarodowe Targi Gastronomii i Wyposażenia Hoteli POLAGRA Gastro i Invest Hotel.

Targi Polagra Gastro i Invest Hotel to jedno z ważniejszych w Polsce wydarzeń dla branży HoReCa. Co roku przyciąga przedstawicieli obiektów gastronomicznych i noclegowych, którzy poszukują nowych rozwiązań pozwalających na efektywniejszą pracę, redukcję kosztów, usprawnienie obsługi klientów i wzrost komfortu ich pobytu w restauracji czy hotelu. Jakie wrażenie zrobiła tegoroczna edycja?

Znana już od kilku lat Galeria Innowacji inspirowała kucharzy i restauratorów. Na przestrzeni blisko 200 mkw. zostały zaprezentowane urządzenia o funkcjach, które zrewolucjonizują pracę w nie jednej kuchni restauracji. Hotelarze i projektanci wnętrz mogli natomiast zapoznać się z ofertą wyposażenia obiektów noclegowych m.in. w strefie Invest Hotel Showroom, oglądając gotowe aranżacje pokoi przygotowane z wykorzystaniem asortymentu znajdującego się w ofercie wystawców targów. Taki format prezentacji produktu pozwala ujrzeć go w innym świetle. Dużo łatwiej podejmuje się decyzje zakupie widząc jak komponuje się w zamkniętej przestrzeni, w otoczeniu innych przedmiotów To również dodatkowa forma promocji dla naszych wystawców. – objaśnia Robert Mieldziuk, dyrektor projektów Polagra Gastro i Invest Hotel.

Targi Polagra Gastro i Invest Hotel to również, dla właścicieli obiektów gastronomicznych i hotelarskich, możliwość wzięcia udziału w kulinarnych show i merytorycznych spotkaniach z ekspertami. Stałym punktem programu, na który z zapartym tchem czekali przedstawiciele polskiej gastronomii, jest oczywiście Kulinarny Puchar Polski. To najbardziej prestiżowy konkurs dla profesjonalistów będący podsumowaniem rocznych zmagań kucharzy z całego kraju. O randze konkursu świadczy między innymi to, że jego uczestnicy oceniani są nie tylko przez najlepszych polskich szefów, ale także przez kucharzy zagranicznych, laureatów międzynarodowych konkursów. Podczas targów odbyła się również największa w Polsce marketingowa konferencja dla sektora hotelarskiego. W tym roku na scenie pojawili się m.in. eksperci, którzy dzieli się wskazówkami jak budować markę osobistą kucharza i jak uczynić ją podstawą marki restauracji.

Podczas tegorocznych targów Polagra Gastro poznaliśmy także Mistrzów Smaku, czyli zwycięzców plebiscytu na najpopularniejszych ludzi, miejsca i potrawy z takich miast jak Szczecin, Koszalin, Słupsk, Gdańsk, Elbląg, Białystok, Zielona Góra, Poznań, Bydgoszcz, Łódź, Lublin, Wrocław, Opole, Katowice, Kraków, Rzeszów. Wręczanie nagród dla laureatów, którzy niemal z całej Polski zjechali do Poznania, odbyło się na scenie targowej.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Środki z KPO obniżą inflację - komentarz

Wideo

Przejdź na stronę główną Dziennik Zachodni