3 z 15
Poprzednie
Następne
Najlepsze restauracje w Śląskiem. Robert Makłowicz zabrałby nas do tych lokali? Gdzie zjesz smacznie i tanio?
Spiżarnia jak za starej Polski - Gorzyce
Klient znajdzie tu śląską roladę, gołąbki, bigos staropolski, kołduny. – Wszystko jest świeżo zrobione. Moim celem jest, by każdego dnia półki pozostały puste – mówi właściciel Jarosław Łyczko.
Jeden z przepisów w ich kuchni pochodzi z 1830 roku. To receptura na wątrobiankę. Według równie starych przepisów przyrządzają szynki, kaczki faszerowane wątróbkami, pieką udka kacze pieczone w śliwkach i jabłkach, z dużą ilością czosnku i majeranku, gotują także kartacze, kluski z mięsem, kopytka, kroją sałatki jajeczne i śledziowe.
Przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE