Najmodniejsze piekarnie w Katowicach i okolicach. Świeży, pachnący chleb, bułki, drożdżówki w pięknych wnętrzach. Zdjęcia

Katarzyna Pachelska
Katarzyna Pachelska
Najmodniejsze piekarnie w Katowicach i okolicach.LOKAL Bakery, Katowice PiotrowiceDrugi lokal pod tym szyldem. Pierwszy powstał kilka lat temu na Koszutce. Ten jest znacznie większy. Znajduje się przy ul. Armii Krajowej 67. Jasne i przestronne wnętrze zaprojektowały Joanna Kubaniec i Katarzyna Długosz.Zobacz kolejne zdjęcia. Przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE
Najmodniejsze piekarnie w Katowicach i okolicach.LOKAL Bakery, Katowice PiotrowiceDrugi lokal pod tym szyldem. Pierwszy powstał kilka lat temu na Koszutce. Ten jest znacznie większy. Znajduje się przy ul. Armii Krajowej 67. Jasne i przestronne wnętrze zaprojektowały Joanna Kubaniec i Katarzyna Długosz.Zobacz kolejne zdjęcia. Przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE Facebook
Delikatesy z pieczywem albo manufaktury pieczywa - tak można by nazwać powstające co rusz nowe piekarnie. Zobacz najładniejsze "bakerys" z Katowic i okolic. Znacie jakieś inne ciekawe piekarnie - dajcie znać w komentarzu.

Nowoczesne piekarnie rzemieślnicze, które często nazywają same siebie z angielskiego "bakery", to już nie są tylko pomieszczenia albo budki z pieczywem, z linoleum na podłodze, brzydkimi regałami i kalendarzem na ścianie.

Zobacz najmodniejsze piekarnie w Katowicach i okolicach. Kliknij w galerię zdjęć

Bakery, czyli rzemieślnicza piekarnia

Piękne wnętrza, regały z ładnie ułożonym pieczywem, miejsce do siedzenia, gdzie można skonsumować ciastko albo drożdżówkę z kawą - to sprawia, że piekarnia (albo raczej bakery) to konkurencja dla kawiarni.

Piekarnie te szczycą się, że pieką pieczywo na bieżąco (w niektórych można wręcz podglądnąć jak powstają chleby, bagietki czy bułki), bez konserwantów i polepszaczy. Ceny tego pieczywa są wyższe niż w zwykłych, sieciowych piekarniach, ale płaci się za jakość i za miejsce.

Musisz to wiedzieć

Piekarnie takie są prowadzone zwykle przez pasjonatów pieczenia chleba, którzy nierzadko rzucili inną pracę, by zajmować się swoją pasją.

Zobacz i zapamiętaj

Przy okazji nowoczesne piekarnie to też miejsca, w których wypada bywać. Skubnąć jeszcze ciepłego crossainta prosto z pieca, napić się kawy z mlekiem sojowym albo dripa czy aeropressa.

To jest zabawne

Bądź na bieżąco i obserwuj

Strefa Biznesu: Co dalej z limitami płatności gotówką?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na dziennikzachodni.pl Dziennik Zachodni
Dodaj ogłoszenie