Nikisz z pieca: nowy projekt restauracji Śląska Prohibicja na Nikiszu. Szefem kuchni jest Magdalena Nowaczewska, laureatka "MasterChefa"

Aleksandra Szatan
Aleksandra Szatan
Nikisz z pieca to nowy projekt restauracji Śląska Prohibicja w Katowicach.Zobacz kolejne zdjęcie. Przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE materiały prasowe
O tym, że jest u nich smacznie przekonało się już wielu gości, tłumnie odwiedzających katowicką dzielnicę Nikiszowiec. Restauracja Śląska Prohibicja, której szefem kuchni jest Magdalena Nowaczewska, laureatka programu "MasterChef" w ciągu nieco ponad dwóch lat zyskała wiernych fanów swoich potraw. Pandemia koronawirusa spowodowała, że obiady na kultowym Nikiszu nie mogą być obecnie serwowane, natomiast można smaki Śląskiej Prohibicji zamówić do domu. W poniedziałek, 20 kwietnia ruszył nowy projekt: Nikisz z pieca. Menu znajduje się na specjalnie dedykowanej projektowi stronie.

W niedzielę, 19 kwietnia na swoim profilu na Facebooku zapowiedzieli. "Już jutro "wynosimy" się w miasto. Szykujemy dla was coś wielkiego". Dzień później ruszył Nikisz z pieca: nowy projekt restauracji Śląska Prohibicja, która od ponad dwóch lat obecna jest na katowickim Nikiszowcu.
Mimo nieprzychylnej aury, która od tygodni zmywa sen z powiek wielu przedsiębiorcom, z entuzjazmem podjęła rękawicę i od kilku dni oferuje swoim gościom ciekawe propozycje dań na wynos, które już cieszą się dużym zainteresowaniem.
Nikisz z pieca to tradycyjne smaki „opakowane” w ciekawą formę, cieszą oczy i podniebienia tych, którzy nie mogli się doczekać, aby znów spróbować potraw przygotowanych przez Magdalenę Nowaczewską MasterChef i jej załogę.

Miłośnicy streetfoodu z pewnością zwrócą uwagę, że pozycje w menu są oryginalne.
W ofercie dostępne są zapiekanki, ale z dodatkami, które są dużym zaskoczeniem. Znajdziemy tu krupnioka czy pesto szpinakowe. Dla osób, którym bliższe sercu są klasyczne potrawy w propozycjach znalazły się m.in. zapiekane gołąbki czy rolada śląska, a dla tych którzy preferują dania wegetariańskie lub mają ochotę skosztować czegoś „lżejszego” – sałatka z gruszką i orzechami czy vege zupa dnia.
Wszystkie pozycje można urozmaicić dobierając dodatki takie jak: ziemniaki z gzikiem, frytki czy sałatkę z ogórków kiszonych. Porcje są naprawdę spore, jednakże wybór jest na tyle duży, że każdy kto potrzebuje więcej i więcej, może wybierać do woli. Pierogi, gulasz, kluski śląskie, żeberka i golonko prosto z pieca to smaki, które czekają na prawdziwych smakoszy.

Obejrzyj dokładnie

- Inspirujemy się lokalnym streetartem, chcemy trafić zarówno do młodszej grupy odbiorców, ale także do tych wszystkich dorosłych, którzy chętnie zrzucają swoje marynarki i bez zobowiązań chcieliby spróbować czegoś szalonego – mówi menadżer restauracji - Karolina Tkacz.
- Nie zamierzamy zwalniać tempa. W Śląskiej Prohibicji zawsze liczyła się jakość, stawiamy na świeże i sprawdzone składniki, które pokochali nasi goście. Teraz kiedy nie mamy możliwości zaproszenia ich do naszych wnętrz postanowiliśmy, że to my będziemy dostarczać dania, które z wielką pieczołowitością przygotowujemy i pakujemy z zachowaniem wszystkich środków ostrożności. Wszystko jest najwyższej jakości, zarówno smak jak i strona wizualna zostają w pamięci - dodaje.

Zamówienia można składać pod numerem telefonu 32 308 03 33 a pozycje z menu podejrzeć na dedykowanej stronie www.nikiszzpieca.pl.
Paczki z daniami ze Śląskiej Prohibicji można odebrać także osobiście (i bezpiecznie) na ul. Krawczyka 1.

Zobacz koniecznie

Bądź na bieżąco i obserwuj

Trwa sezon na arbuzy. Jak wybrać najlepszego?

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie