W niedzielę, 19 kwietnia na swoim profilu na Facebooku zapowiedzieli. "Już jutro "wynosimy" się w miasto. Szykujemy dla was coś wielkiego". Dzień później ruszył Nikisz z pieca: nowy projekt restauracji Śląska Prohibicja, która od ponad dwóch lat obecna jest na katowickim Nikiszowcu.
Mimo nieprzychylnej aury, która od tygodni zmywa sen z powiek wielu przedsiębiorcom, z entuzjazmem podjęła rękawicę i od kilku dni oferuje swoim gościom ciekawe propozycje dań na wynos, które już cieszą się dużym zainteresowaniem.
Nikisz z pieca to tradycyjne smaki „opakowane” w ciekawą formę, cieszą oczy i podniebienia tych, którzy nie mogli się doczekać, aby znów spróbować potraw przygotowanych przez Magdalenę Nowaczewską MasterChef i jej załogę.
Miłośnicy streetfoodu z pewnością zwrócą uwagę, że pozycje w menu są oryginalne.
W ofercie dostępne są zapiekanki, ale z dodatkami, które są dużym zaskoczeniem. Znajdziemy tu krupnioka czy pesto szpinakowe. Dla osób, którym bliższe sercu są klasyczne potrawy w propozycjach znalazły się m.in. zapiekane gołąbki czy rolada śląska, a dla tych którzy preferują dania wegetariańskie lub mają ochotę skosztować czegoś „lżejszego” – sałatka z gruszką i orzechami czy vege zupa dnia.
Wszystkie pozycje można urozmaicić dobierając dodatki takie jak: ziemniaki z gzikiem, frytki czy sałatkę z ogórków kiszonych. Porcje są naprawdę spore, jednakże wybór jest na tyle duży, że każdy kto potrzebuje więcej i więcej, może wybierać do woli. Pierogi, gulasz, kluski śląskie, żeberka i golonko prosto z pieca to smaki, które czekają na prawdziwych smakoszy.
Obejrzyj dokładnie
- Inspirujemy się lokalnym streetartem, chcemy trafić zarówno do młodszej grupy odbiorców, ale także do tych wszystkich dorosłych, którzy chętnie zrzucają swoje marynarki i bez zobowiązań chcieliby spróbować czegoś szalonego – mówi menadżer restauracji - Karolina Tkacz.
- Nie zamierzamy zwalniać tempa. W Śląskiej Prohibicji zawsze liczyła się jakość, stawiamy na świeże i sprawdzone składniki, które pokochali nasi goście. Teraz kiedy nie mamy możliwości zaproszenia ich do naszych wnętrz postanowiliśmy, że to my będziemy dostarczać dania, które z wielką pieczołowitością przygotowujemy i pakujemy z zachowaniem wszystkich środków ostrożności. Wszystko jest najwyższej jakości, zarówno smak jak i strona wizualna zostają w pamięci - dodaje.
Zamówienia można składać pod numerem telefonu 32 308 03 33 a pozycje z menu podejrzeć na dedykowanej stronie www.nikiszzpieca.pl.
Paczki z daniami ze Śląskiej Prohibicji można odebrać także osobiście (i bezpiecznie) na ul. Krawczyka 1.
Zobacz koniecznie
Bądź na bieżąco i obserwuj
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?