Pascha Wielkanocna. Nie może jej zabraknąć na wielkanocnym stole!
Wielkanoc tuż tuż! Świętowanie rozpoczniemy w niedzielę 9 kwietnia, kiedy to na stole pojawią się tradycyjne, uprzednio poświęcone potrawy. W każdym domu menu jest troszkę inne, tak samo jak sposób przygotowania świątecznych przysmaków.
Jednym z najpopularniejszych wielkanocnych dań jest pascha. Na nasze stoły trafiła ona z Rosji. Jest to słodki deser przygotowywany z twarogu i wypełniony bakaliami, najczęściej ma kształt kopuły lub piramidki.
Przeczytaj i zainspiruj się tym, jak paschę polecają przygotować dwie polskie mistrzynie gotowania, Ewa Wachowicz i Ania Starmach.
Sprawdź więcej świątecznych przepisów od Ewy Wachowicz i Ani Starmach
Kliknij poniżej:
Nie przeocz
Zobacz także
Musisz to wiedzieć
Lody kawowe z kajmakiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?