Przed nami II Mistrzostwa Polski w Grillowaniu Steków na Zamku Ogrodzieniec. Znakomite jedzenie i wyśmienita atmosfera czekają na turystów

Bartosz Żołnierczyk
Bartosz Żołnierczyk
Pod koniec imprezy na wszystkie grille zostanie wrzucona kiełbasa by godnie uczcić święto grilla i wspólnie pobiesiadować przy muzyce na żywo w przepięknym plenerze na tle ruin Zamku.
Pod koniec imprezy na wszystkie grille zostanie wrzucona kiełbasa by godnie uczcić święto grilla i wspólnie pobiesiadować przy muzyce na żywo w przepięknym plenerze na tle ruin Zamku. Zamek Ogrodzieniec
II Mistrzostwa Polski w Grillowaniu Steków odbędą się w dniach 27 i 28 maja 2023r. Tegoroczna edycja zmagań grillmasterów odbywać się będzie przez dwa dni. Podczas wydarzenia przewidziano atrakcje zarówno dla osób biorących udział w zmaganiach jak i odwiedzających Zamek Ogrodzieniecki turystów.

II Mistrzostwa Polski w Grillowaniu Steków

Podczas imprezy odbędą się degustacje, szkolenia, konkursy dla widzów oraz Mistrzostwa Polski w grillowaniu steków na kuchni gazowej. Najlepsi otrzymają nagrody i pamiątkowe statuetki. Pod koniec naszej imprezy na wszystkie grille zostanie wrzucona kiełbasa by godnie uczcić święto grilla i wspólnie pobiesiadować przy muzyce na żywo w przepięknym plenerze na tle ruin Zamku.

W pierwszym dniu czyli 27.05.2023 odbędą się mistrzostwa Polski w Grillowaniu Szkół Gastronomicznych prowadzone przez: Krystiana Cydejko oraz trzy degustacje grillowanych pyszności dla gości przybyłych na zamek.

W drugim dniu grillowania czyli 28.05.2023 działać będzie strefa VIP, w której będzie można skosztować amerykańską wołowinę z mnóstwem niesamowitych dodatków. Wszystkie pyszności będą przygotowane przez Team Nagrillu Academy Napoleon.

-Całość imprezy ma na celu spędzenie wspólnego czasu grillmasterów z całej Polski i nie tylko. Chodzi o wyjątkowe spotkanie całymi rodzinami, przy znakomitym jedzeniu. Podczas imprezy oprócz zaciętej rywalizacji oraz emocji związanych z mistrzostwami, chcielibyśmy przybliżyć Wam tajniki kuchni grillowej oraz grillowania, by Wasz stek, big burger lub danie vege prosto z grilla było idealnie wypieczone – informują organizatorzy Zamek Ogrodzieniec oraz  NaGrillu Academy Napoleon.

W drugim dniu odbędą się również 4 bezpłatne pokazy grilowania ze szkoleniem, podczas których będzie można degustować potrawy przygotowane przez grillmasterów i znakomitych szefów kuchni.

Program II Mistrzostw Polski w Grillowaniu Steków

Sobota12:00
Powitanie przybyłych gości i przedstawicieli szkół gastronomicznych, krótka prezentacja każdej ze szkół.
13:30
Pierwsza degustacja dla gości odwiedzających zamek.
14:00
Konkurs dla szkół gastronomicznych.
15:30
Druga degustacja dla gości odwiedzających zamek.
16:00
Nauka grillowania dla widzów pod okiem Krystian Cydejko.
17:00
Konkurs w krojeniu kiełbasy dla widowni.
17:30
Trzecia degustacja dla gości odwiedzających zamek.
19:00
Zakończenie I dnia Mistrzostw.

Niedziela11:30
Otwarcie II dnia Mistrzostw.
12:00
Master Chef Livecooking - Łukasz Szymon Gamoń - prezentacja Surf&turf jak na Łukasz przystało zaskoczy widzów łącząc amerykańską wołowinę od BBQ.PL z polskimi rybami jeziornymi będzie. Ciekawie i zaskakująco.
12:30
Pierwsza degustacja dla gości odwiedzających zamek.
12:40
Konkurs dla publiczności - wypychanie beczki z piwem.
13:30
Master Chef Livecooking - Julian Karewicz „Szkolenie z przygotowania steka FLANK STEAK METODĄ KLASYCZNĄ. Serwujemy w tacos z salsą pico de gallo lub bagietką z parmezanowym majonezem”.
14:00
Druga degustacja dla gości odwiedzających zamek.
14:10
II Mistrzostwa Polski w Grillowaniu Steków.
15:00
Master Chef Livecooking - Julian Karewicz „Szkolenie z przygotowania steka TRI TIP METODĄ CONSTANT FLIP . Serwujemy w nowych aranżacjach: bagietka z teres major z salsą kiwi z ostrygami i kolendrą lub bagietka ze stekiem, masłem borowikowym i chimichurri”.
15:15
Ujeżdżanie byka - jak wołowina to i rodeo - najwytrwalszy jeździec zabiera rodzinę do strefy VIP.
16:00
Ogłoszenie i wręczenie nagród, degustacja dań mistrzowskich.
16:30
Master Chef Livecooking - Julian Karewicz „Szkolenie z przygotowania steka TERES MAJOR METODĄ NA ŻELIWNEJ PATELNI na grillu.
Serwujemy w dwóch odsłonach: z grzybami i śmietanką lub bastowany w maśle, czosnku i rozmarynie„.
17:30
Koncert muzyki country.
19:00

Nie przeocz

Zobacz także

Najłatwiejsze sypane ciasto ze śliwkami na świecie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na dziennikzachodni.pl Dziennik Zachodni
Dodaj ogłoszenie