Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
8 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
12 potraw wigilijnych...
fot. ARC mojegotowanie

12 potraw wigilijnych: oto sprawdzone przepisy na pyszne i tradycyjne dania wigilijne na świąteczny stół. Jak je przyrządzić?

12 potraw wigilijnych
KAPUSTA Z GRZYBAMI

Potrzebujesz:

1 kg kapusty kiszonej
2 dag suszonych grzybów, najlepiej prawdziwki
1 duża cebula
mielony albo cały kminek
tłuszcz
ziele angielskie
liść laurowy
1 łyżka mąki
sól, pieprz
Przyprawa do bigosu i potraw z kapusty

Przygotowanie:

Opłukane grzyby namoczyć w letniej wodzie (najlepiej dzień wcześniej) i gotować 1 godzinę.

Kapustę wypłukać, drobno pokroić. Wywar z grzybów wlać do kapusty. Gotować do miękkości 1–2 godz. W połowie gotowania dodać kminek, kilka ziaren ziela angielskiego i liść laurowy.

Grzyby drobniutko posiekać. Dodać do kapusty. Cebulę pokroić w cieniutkie piórka, zrumienić na tłuszczu. Dodać łyżkę mąki. Przełożyć do kapusty. Dodać sól, pieprz. Dosypać przyprawę do bigosu. Chwilę pogotować.

Grzybów można dodać 2–3 dag więcej, według uznania.

Przepis pochodzi z portalu mojegotowanie.pl

Przeglądajcie przepisy na kolejnych kartach:


































Zobacz również

Majówka w Gniewkowie. Wystąpi Cleo. Będzie też rajd rowerowy i rodzinny piknik

NOWE
Majówka w Gniewkowie. Wystąpi Cleo. Będzie też rajd rowerowy i rodzinny piknik

Ostatnie słowa pilotów tuż przed katastrofą samolotu. Wstrząsające nagrania!

Ostatnie słowa pilotów tuż przed katastrofą samolotu. Wstrząsające nagrania!

Polecamy

Szok w Austrii! Były mistrz olimpijski wznawia karierę i wystartuje jako... Holender

Szok w Austrii! Były mistrz olimpijski wznawia karierę i wystartuje jako... Holender

Czy witaminę D powinno się brać cały rok? Wiele zależy od trybu życia

Czy witaminę D powinno się brać cały rok? Wiele zależy od trybu życia

Usuń łatwo i szybko tło ze zdjęcia. Nawet, jeśli się na tym nie znasz

Usuń łatwo i szybko tło ze zdjęcia. Nawet, jeśli się na tym nie znasz