Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiszona czerwona kapusta...
fot. archiwum

Przetwory. Sałatki na zimę do słoika. TOP 10 sprawdzonych przepisów naszych Czytelników

Kiszona czerwona kapusta

Składniki
2 kg kapusty czerwonej
3 łyżki soli
1/2 kg kwaśnych jabłek ze skórą
1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
1/2 łyżeczki zmielonych goździków kilka ziaren jałowca

Wykonanie
Kapustę poszatkować, jabłka utrzeć na tarce, jałowiec utłuc w moździerzu. Wszystkie składniki wymieszać, ciasno układać w słoiku i mocno ubić. Ukisić w cieple. Po ukiszeniu surówkę przyprawiać podobnie jak biała kiszoną kapustę. Podawać do mięs lub ryb.
Przepis Koła Gospodyń Wiejskich z Koniuszy

Zobacz również

Przegląd kwietnia w Przeworsku

NOWE
Przegląd kwietnia w Przeworsku

Przegląd prasy z Boguszowa-Gorców w kwietniu

NOWE
Przegląd prasy z Boguszowa-Gorców w kwietniu

Polecamy

Mapa zagrożeń doprowadziła policjantów do poszukiwanego listem gończym

Mapa zagrożeń doprowadziła policjantów do poszukiwanego listem gończym

Nie musisz mieć aż takiego auta, by zarekwirowało je wojsko

Nie musisz mieć aż takiego auta, by zarekwirowało je wojsko

Co ty wiesz o maju? Sprawdź, czy potrafisz dokończyć przysłowie

Co ty wiesz o maju? Sprawdź, czy potrafisz dokończyć przysłowie