Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Sałatka z czerwonej kapusty na zimę...
fot. Koło Gospodyń Wiejskich z Woli Zabierzowskiej

Przetwory. Sałatki na zimę do słoika. TOP 10 sprawdzonych przepisów naszych Czytelników

Sałatka z czerwonej kapusty na zimę

Składniki
1 kg czerwonej kapusty
30 dag jabłek (kwaśnych)
15 dag cebuli
1 lit wody
1 łyżka cukru
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka kwasku cytrynowego
2-3 goździki

Wykonanie
Kapustę poszatkować, skropić wodą z kwaskiem włożyć do garnka i podgrzewać. Cebulę pokroić w krążki i zagotować 5 minut (oddzielnie), po tym czasie odcedzić i dodać do kapusty. Jabłka zetrzeć na tarce na dużych oczkach i połączyć wszystkie składniki. Wszystko razem dusić około 10 minut. Po tym czasie włożyć kapustę do słoików razem z powstałą zalewą.
Słoiki zagotować (litrowe 25 minut, mniejsze 20 minut).
Przepis Koła Gospodyń Wiejskich z Woli Zabierzowskiej

Zobacz również

Jestem ekspertem żywienia i jem cukier, ale nie tyję. Jak to robię? Co jem?

Jestem ekspertem żywienia i jem cukier, ale nie tyję. Jak to robię? Co jem?

Finał Powiatowo – Gminnych Mistrzostw Kolarskich w Żelazkowie. ZDJĘCIA, WYNIKI

Finał Powiatowo – Gminnych Mistrzostw Kolarskich w Żelazkowie. ZDJĘCIA, WYNIKI

Polecamy

Bunt polonistek i polonistów! Czara goryczy się przelała

PILNE
Bunt polonistek i polonistów! Czara goryczy się przelała

Ranny żbik trafił pod opiekę Dzikiego Projektu. Zajęli się nim weterynarze

Ranny żbik trafił pod opiekę Dzikiego Projektu. Zajęli się nim weterynarze

Ten napój jest zdrowszy niż oranżada. Poznaj przepis na smakowity kwas chlebowy

Ten napój jest zdrowszy niż oranżada. Poznaj przepis na smakowity kwas chlebowy