Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ogórki w musztardzie Grażyny Łacnej-Walczak...
fot. Grażyna Łacna-Walczak

Przetwory z ogórków na zimę. TOP 10 przetworów z ogórków gruntowych naszych Czytelników [PRZEPISY]

Ogórki w musztardzie Grażyny Łacnej-Walczak

Składniki
1 kg ogórków gruntowych 
czosnek
chrzan
koper 
  
Składniki na zalewę 

1 litr wody 
1 szklanka octu 
1 szklanka cukru 
3 łyżki soli 
4 łyżki musztardy sarepskiej 
liść laurowy
ziele angielskie
gorczyca 
  
Wykonanie
Zalewę gotować 10 minut, potem dobrze ostudzić. 
Ogórki pokroić w słupki (można obrać jak ktoś lubi miękkie). Na dno słoika włożyć czosnek, chrzan i ciasno poukładać ogórki. Na wierzch ułożyć koper. Zalać zimną zalewą i pasteryzować 5 minut.

Zobacz również

Tak Inter świętował mistrzostwo Włoch. Po raz 20. sięgnął po tytuł

Tak Inter świętował mistrzostwo Włoch. Po raz 20. sięgnął po tytuł

Kraków. Abp Marek Jędraszewski poświęcił największy witraż na świecie

Kraków. Abp Marek Jędraszewski poświęcił największy witraż na świecie

Polecamy

Gorce bez tajemnic: Wszystko, co musisz wiedzieć przed wyprawą

Gorce bez tajemnic: Wszystko, co musisz wiedzieć przed wyprawą

Majówka 2024. Ile za nocleg na ostatnią chwilę? Sopot liderem drożyzny

Majówka 2024. Ile za nocleg na ostatnią chwilę? Sopot liderem drożyzny

Polska „czarna wdowa” to świetna roślina i ma kwiaty w niespotykanym kolorze

Polska „czarna wdowa” to świetna roślina i ma kwiaty w niespotykanym kolorze