Najważniejsze jest to, żeby uczeń jadł to co lubi, dzięki temu śniadanie nie będzie dla niego przykrym obowiązkiem. A i to, co rodzic zapakował do szkoły, dziecko spałaszuje z apetytem. Jeśli tylko czas na to pozwala, warto by rodzice przygotowywali posiłki razem ze swoimi pociechami – radzi dietetyk Marzena Żurek z Centrum Dietetycznego Naturhouse w Katowicach.
Jak zrobić zdrowe i pełnowartościowe śniadanie, i jakich składników nie powinno zabraknąć w tym posiłku doskonale wiedzą już pierwszoklasiści ze Szkoły Podstawowej nr 2 w Katowicach, którzy uczestniczyli 21 kwietnia w Europejskim Dniu Śniadania zorganizowanym w katowickim Supersamie. Było tak pysznie, że już nabraliśmy apetytu na kolejne takie spotkanie za rok. Zresztą zobaczcie sami!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!