W sobotę, 3 lutego, po południu na Placu Hoffa odbyły się kulinarne pokazy w wykonaniu znanego i sympatycznego mistrza kuchni Remigiusza Rączki. Kucharz opowiadał na bieżąco o przyrządzanych potrawach i kolejności dodawania poszczególnych składników.
Na oczach zebranych zostały ugotowane dwie potrawy: gulasz z suszonymi śliwkami i kluseczkami tymiankowymi, zaprawiony czerwonym winem oraz deser - wiśnie moczone w spirytusie z czekoladą na gorąco z dodatkiem przyprawy chili.
W trakcie przygotowywania potraw przygrywała kapela góralska a także odbywały się animacje taneczne instruktora tańca Mateusza Pawłowskiego ze Szkoły Tańca "Passo" z Cieszyna. Przez cały czas rozchodziły się aromatyczne zapachy, które gromadziły coraz więcej widzów.
POLECAMY PAŃSTWA UWADZE:
Magazyn sportowy Dziennika Zachodniego KIBIC
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?