Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Rynek Smaku Katowice. W sobotę 17.10 bezpłatne warsztaty cukiernicze. Do tego nowe stoiska z chlebami i dziczyzną

OPRAC.:
Katarzyna Pachelska
Katarzyna Pachelska
Rynek Smaku Katowice Obroki. Zdjęcia z pierwszego dnia po otwarciu, 26.09 2020.Zobacz kolejne zdjęcia. Przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE
Rynek Smaku Katowice Obroki. Zdjęcia z pierwszego dnia po otwarciu, 26.09 2020.Zobacz kolejne zdjęcia. Przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE Lucyna Nenow / Polska Press
Od kilku tygodni na terenie Śląskiego Rynku Hurtowego „OBROKI” w Katowicach działa targ produktów ekologicznych i naturalnych Rynek Smaku. Jest czynny co weekend, w soboty i niedziele (również te niehandlowe). W sobotę 17.10 odbędą się tu warsztaty cukiernicze. Bezpłatne!

Wolę z targu niż z marketu - to hasło przewodnie Rynku Smaku, nowego ekologicznego targu, który działa od końca września 2020 w Katowicach, na terenach Śląskiego Rynku Hurtowego „OBROKI”.

Miejski bazar z ekologicznymi i naturalnymi produktami

Organizatorzy tak reklamują Rynek Smaku: "Rynek Smaku to nowa lokalizacja na ekologicznej mapie Katowic. Miejsce, gdzie zdrowa żywność łączy siły z regionalnym smakiem. Miejski bazar, na którym zakupisz wyjątkowe produkty oraz spędzisz niezwykłe chwile na organizowanych warsztatach".

Organizatorzy zapraszają wszystkich na tereny Śląskiego Rynku Hurtowego „OBROKI” w Katowicach przy ul. Obroki 130, w każdą sobotę (godz.: 7.00 – 15.00) - i niedzielę (godz.: 7.00 – 15.00.)

Pod jednym dachem mieszkańcy naszej aglomeracji znajdą wszystko co oferują najlepsi regionalni i lokalni producenci z Polski. Uzupełnieniem tej oferty są naturalne produkty z innych krajów europejskich np. z Litwy i Grecji. Do dyspozycji kupców i klientów oddaliśmy 400 metrów, odpowiednio przygotowanej i zaaranżowanej, powierzchni – mówi Piotr Spyra, prezes Śląskiego Rynku Hurtowego „OBROKI”

Bezpłatne warsztaty cukiernicze na Rynku Smaku 17 października

Już w najbliższą sobotę (17 października) na Rynku Smaku w Katowicach odbędą się bezpłatne warsztaty cukiernicze z Elą Hurek z Ooo Ciastko. Ela Hurek nauczy uczestników, jak przyrządzać zdrowe, warzywne desery.

Zdradzi jak zrobić:

  • wegańskie praliny z burakiem w buraczanej skorupce,
  • korzenny deser dyniowy w słoiku,
  • wegańskie muffiny pomidorowe z cytrynowym lukrem.

Nie przeocz

Start warsztatów o godz. 11.00. Obowiązuje limit uczestników. Zasada: kto pierwszy, ten lepszy. Można się zapisać na Facebooku, tutaj: WarsztatyOooCiastko

Wszystkich, którzy nie załapią się na uczestnictwo, Rynek Smaku zaprasza na degustację podpłomyków prosto z pieca z Chlebowej Chaty.

Musisz to wiedzieć

Nowe stoiska na Rynku Smaku na Obrokach

Dodatkowo swoje stoisko na Rynku Smaku otworzy w ten weekend firma Dziki Trop. Sklep z dziczyzną.. To marka rodzinna rozwijana od 1989 roku. Z dziczyzny wytwarzają wykwintne wędzone polędwice, szynki, salami, kiełbasy i kabanosy. Każdy kawałek mięsa poddawany jest wnikliwej kontroli, od lasu aż na sklepową półkę.

Poza tym zostanie otwarte nowe stoisko firmy Chleby Gatunkowe – naturalne i smaczne pieczywo z ziarnami pszenicy i lnu.

Zobacz koniecznie

Bądź na bieżąco i obserwuj

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo