Wolę z targu niż z marketu - to hasło przewodnie Rynku Smaku, nowego ekologicznego targu, który działa od końca września 2020 w Katowicach, na terenach Śląskiego Rynku Hurtowego „OBROKI”.
Miejski bazar z ekologicznymi i naturalnymi produktami
Organizatorzy tak reklamują Rynek Smaku: "Rynek Smaku to nowa lokalizacja na ekologicznej mapie Katowic. Miejsce, gdzie zdrowa żywność łączy siły z regionalnym smakiem. Miejski bazar, na którym zakupisz wyjątkowe produkty oraz spędzisz niezwykłe chwile na organizowanych warsztatach".
Organizatorzy zapraszają wszystkich na tereny Śląskiego Rynku Hurtowego „OBROKI” w Katowicach przy ul. Obroki 130, w każdą sobotę (godz.: 7.00 – 15.00) - i niedzielę (godz.: 7.00 – 15.00.)
Pod jednym dachem mieszkańcy naszej aglomeracji znajdą wszystko co oferują najlepsi regionalni i lokalni producenci z Polski. Uzupełnieniem tej oferty są naturalne produkty z innych krajów europejskich np. z Litwy i Grecji. Do dyspozycji kupców i klientów oddaliśmy 400 metrów, odpowiednio przygotowanej i zaaranżowanej, powierzchni – mówi Piotr Spyra, prezes Śląskiego Rynku Hurtowego „OBROKI”
Bezpłatne warsztaty cukiernicze na Rynku Smaku 17 października
Już w najbliższą sobotę (17 października) na Rynku Smaku w Katowicach odbędą się bezpłatne warsztaty cukiernicze z Elą Hurek z Ooo Ciastko. Ela Hurek nauczy uczestników, jak przyrządzać zdrowe, warzywne desery.
Zdradzi jak zrobić:
- wegańskie praliny z burakiem w buraczanej skorupce,
- korzenny deser dyniowy w słoiku,
- wegańskie muffiny pomidorowe z cytrynowym lukrem.
Nie przeocz
Start warsztatów o godz. 11.00. Obowiązuje limit uczestników. Zasada: kto pierwszy, ten lepszy. Można się zapisać na Facebooku, tutaj: WarsztatyOooCiastko
Wszystkich, którzy nie załapią się na uczestnictwo, Rynek Smaku zaprasza na degustację podpłomyków prosto z pieca z Chlebowej Chaty.
Musisz to wiedzieć
Nowe stoiska na Rynku Smaku na Obrokach
Dodatkowo swoje stoisko na Rynku Smaku otworzy w ten weekend firma Dziki Trop. Sklep z dziczyzną.. To marka rodzinna rozwijana od 1989 roku. Z dziczyzny wytwarzają wykwintne wędzone polędwice, szynki, salami, kiełbasy i kabanosy. Każdy kawałek mięsa poddawany jest wnikliwej kontroli, od lasu aż na sklepową półkę.
Poza tym zostanie otwarte nowe stoisko firmy Chleby Gatunkowe – naturalne i smaczne pieczywo z ziarnami pszenicy i lnu.
Zobacz koniecznie
Bądź na bieżąco i obserwuj
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?