Śląskie potrawy wigilijne. Tradycyjne przepisy przedstawia Grzegorz Bien, uczestnik MasterChef
Grzegorz Bien pochodzi z Kalet, ma 19 lat. Uczestnik licznych konkursów kulinarnych. Wygrał program telewizyjny pt.: " 8 smaków Europy" w telewizji TVS, gdzie jurorem była Maria Ożga, finalistka II edycji MasterChefa. Jest miłośnikiem kuchni włoskiej, japońskiej i chińskiej. Marzy, aby w przyszłości zostać znanym szefem kuchni, bo wie, że tylko ta praca będzie mu dawała satysfakcję. Kiedyś przez 6 miesięcy nic nie gotował, bo urazili go rodzice mówiąc, że nie ma talentu kulinarnego. Jego tato prowadzi piekarnię.
W tegorocznej edycji MasterChefa radził sobie świetnie, a na ekranie posługiwał się piękną śląską gwarą. Zobaczcie, śląską wigilię według Grzegorza Biena.
Czytaj więcej: Tradycyjne potrawy wigilijne. Przepisy. Jak przygotować?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?