Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przygotuj marynatę do mięsa: wymieszaj w miseczce oliwę,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Soczysty indyk z grilla. Sekretem smaku jest wyśmienita marynata. Przepis na danie z grilla, którym zaskoczysz swoich gości

Delikatny indyk z grilla. Krok 1

Przygotuj marynatę do mięsa: wymieszaj w miseczce oliwę, miód, sok z cytryny, rozgnieciony czosnek, chili, tymianek, zioła prowansalskie i szczyptę soli. Pokrój mięso z indyka na małe filety, możesz je delikatnie roztłuc tłuczkiem, by miały jednakową grubość. Posmaruj każdy kawałek marynatą i odstaw całość na ok. 1,5 godziny.

Zobacz również

Rozstali się po 10 latach od ślubu! Sprawiali wrażenie pary idealnej!

NOWE
Rozstali się po 10 latach od ślubu! Sprawiali wrażenie pary idealnej!

Masowe zwolnienia w MAN-ie w Niepołomicach? Mamy stanowisko centrali koncernu

NOWE
Masowe zwolnienia w MAN-ie w Niepołomicach? Mamy stanowisko centrali koncernu

Polecamy

Gdzie Polska zagra mecze przed Euro? PZPN przychyla się do prośby Probierza

Gdzie Polska zagra mecze przed Euro? PZPN przychyla się do prośby Probierza

Odkrywamy Zabrze z prezydent Małgorzatą Mańką-Szulik

Odkrywamy Zabrze z prezydent Małgorzatą Mańką-Szulik

Niebawem rusza Wielka Gra Wojenna

Niebawem rusza Wielka Gra Wojenna