Mąka. To najgroźniejsza z substancji stosowanych w świątecznej kuchni. Mało kto pamięta, że w temperaturze 400 stopni Celsjusza gwałtownie się spala, zwłaszcza jeśli występuje w postaci zawieszonego pyłu (wówczas jest duży dostęp tlenu i duży kontakt z płomieniem). Jeśli zatem przy zapalonym palniku na piecu zdarzy nam się kichnąć w mąkę, to mamy zagwarantowaną „fajerę” na sto dwa. W XIX stulecia wybuch mąki zmiótł z powierzchni ziemi młyn z Minneapolis.
*Regionalna lista płac. Sprawdź, ile zarabiają [ZAROBKI OD 100 ZŁ DO 1 MLN ZŁ]
*Kuchenne Rewolucje w Tychach: Dom Bawarski Tychy Magdy Gessler [ZDJĘCIA + WIDEO]
*Najpiękniejsze polskie kolędy [POSŁUCHAJ i WYBIERZ]
*Najlepsze prezenty na święta Bożego Narodzenia [ZOBACZ ZDJĘCIA]
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?