Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie...
fot. vesilvio/123RF

Szkodliwe substancje w twoim otoczeniu – 10 niedocenianych źródeł toksyn, z którymi stykasz się na co dzień

Produkty spalania gazu ziemnego

Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie jedzenia w gazowym piekarniku, jest źródłem szkodliwych związków, które są nie tylko wdychane, ale też przenikają do żywności. Przy korzystaniu z takiego sprzętu konieczna jest dobra wentylacja pomieszczenia – sprawnie działający wyciąg nad kuchenką, ew. otwieranie okna. W przypadku piekarnika na gaz warto umieszczać produkty w żaroodpornych naczyniach z przykrywką, ew. pod folią aluminiową lub zawinięte w pergamin. Najlepiej jednak wybrać kuchnię elektryczną lub gazową z płytą szklaną, ew. gazową z dobrym katalizatorem i piekarnikiem elektrycznym.

Zobacz również

Sukces uczniów z ZSB w Brzegu. Zajęli IV miejsce w finale wojewódzkim

Sukces uczniów z ZSB w Brzegu. Zajęli IV miejsce w finale wojewódzkim

Spowalniacz na trasie Mielno - Mścice. Jeszcze w budowie, a już zniszczony

Spowalniacz na trasie Mielno - Mścice. Jeszcze w budowie, a już zniszczony

Polecamy

Poprowadził Polaków do złota, teraz zajmie się 31. drużyną rankingu FIVB

Poprowadził Polaków do złota, teraz zajmie się 31. drużyną rankingu FIVB

Świetne wieści z Hyeres. Biało-Czerwoni wywalczyli trzy przepustki olimpijskie!

Świetne wieści z Hyeres. Biało-Czerwoni wywalczyli trzy przepustki olimpijskie!

W Czerwionce-Leszczynach trwa zbiórka banerów wyborczych. Zostaną wysłane na Ukrainę

W Czerwionce-Leszczynach trwa zbiórka banerów wyborczych. Zostaną wysłane na Ukrainę