Rewolucje w Jasienicy
"Kuchenne rewolucje" w Jasienicy, by realizowane rok temu. Realizacja programu rozpoczęła się pod koniec września 2019 roku, zaś na oficjalnym profilu Magdy Gessler na Facebooku można znaleźć wpisy dotyczące tego miejsca.
21 października 2019 roku, gdy najprawdopodobniej realizowany był tradycyjny powrót po rewolucjach, Magda Gessler opublikowała zdjęcie z ekipą restauracji, podpisując je zdaniem: "Na bogato... Jasienica, zgadnijcie jak smaczny był powrót?".
Rodzinny interes
Bistro na Drzewiarzu otworzyło swoje podwoje przy klubie piłkarskim Drzewiarz. Lokal prowadzi Ania, jej brat Rafał i jej mąż Mirek.
Zresztą Mirek to urodzony sportowiec, wychowanek Klubu Drzewiarz. Dobrze pamięta miejsce, którego teraz jest współwłaścicielem. Dawniej mieścił się tam bar piwny, bez jedzenia. Gdy okazało się, że lokal można wynająć, rodzina postanowiła stworzyć tu restaurację. I tak gastronomiczny biznes prowadzą już ponad 10 lat.
Początkowo postawili jedynie na pizzerie, z czasem do menu dołożyli obiady domowe. Od jakiegoś czasu coraz częściej przychody nie pokrywają kosztów utrzymania restauracji. Co więcej, pracownicy zaczęli zarabiać więcej od właścicieli.
Rodzina i zaprzyjaźniona załoga wciąż bardzo się wspiera, ale frustracja narasta. Z dnia na dzień zaangażowanie jest coraz mniejsze, a duch walki coraz bardziej upadał. Stresująca sytuacja była również trudna dla Ani, będącej w szóstym miesiącu ciąży. Czy Magda Gessler stała się lekiem na całe zło?
Słynna restauratorka musiała popracować nie tylko nad menu, ale także kondycją psychiczną bohaterów rewolucji.
Gdzie jest twoja porażka? - Magda Gessler, zapytała właścicielkę Bistro na Drzewiarzu.
- Mam problem, że nie wierzę w siebie. i nie wierzę w to, co jest - odpowiedziała jej Ania.
W Bistro na Drzewiarzu do zmiany będzie praktycznie wszystko. Dania, które zaserwowano Gessler w trakcie pierwszej kolacji pozostawiały wiele do życzenia. Śmierdzący krokiet został na talerzu, tak jak został podany, nie brakowało mrożonych produktów, warzywa wprost z talerza "wylądowały" na ziemi.
Musisz to wiedzieć
Bistro na Drzewiarzu dzięki "Kuchennym rewolucjom" zmieniło swą nazwę na "Szynk na bogato".
Już po realizacji programu, na profilu restauracji na Facebooku nie brakowało pozytywnych komentarzy.
"Szynk na bogato" ma też stronę internetową (www.szynknabogato.pl), a tam znajduje się m.in. informacja, że restauracja jest po "Kuchennych rewolucjach".
Na stronie głównej widnieje również menu Magdy Gessler. Zapewne przygotowane z myślą o kolacji finałowej.
- Placek ziemniaczany z gulaszem węgierskim i pieczoną papryką (22 zł / 250g)
- Sałatka jarzynowa podana z chlebem własnego wypieku (8 zł / 250g)
- Barszcz czerwony na wywarze z czterech mięs, podawany z pierożkami z jagnięciny (12 zł)
- Roladka ze szpinakiem i gorgonzolą z sosem ziołowym, podawana z kluskami śląskimi i borowikami smażonymi na maśle klarowanym z rozmarynem i parmezanem. (34 zł)
- Domowa szarlotka z lodami i bitą śmietaną (14 zł)
Emisja odcinka "Kuchennych rewolucji" z Jasienicy, w czwartek, 15 października o godz. 21.30.
Nie przeocz
Zobacz koniecznie
Bądź na bieżąco i obserwuj
Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?