Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
WRZUCANIE CAŁEGO MIĘSA NA PATELNIĘ...
fot. pixabay.com

Takie błędy popełniamy najczęściej, przyrządzając mięso mielone. Przez to mięso nie będzie soczyste i smaczne

Takie błędy popełniamy najczęściej, przyrządzając mięso mielone

WRZUCANIE CAŁEGO MIĘSA NA PATELNIĘ
Wrzucanie od razu całej zawartości opakowania na patelnię to błąd popełniany przez większość ludzi. A może to mieć wpływ na smak, konsystencję i aromat dania. Mięso mielone ma w sobie dużo wody, więc wrzucenie go w całości na patelnię sprawi, że soki puszczą i zamiast się smażyć, zacznie się ono gotować. Mięso mielone warto wrzucać na patelnię niewielkimi partiami i w odstępie kilku minut. Dzięki temu szybko się zetnie, a soki pozostaną wewnątrz.

Zobacz również

Falubaz Zielona Góra rozbił Stal Rzeszów w meczu sparingowym

Falubaz Zielona Góra rozbił Stal Rzeszów w meczu sparingowym

Uwaga, są ostrzeżenia dla Świętokrzyskiego. Idzie mróz, będzie ślisko!

Uwaga, są ostrzeżenia dla Świętokrzyskiego. Idzie mróz, będzie ślisko!

Polecamy

Falubaz Zielona Góra - ZOOleszcz GKM Grudziądz. Są składy na mecz

Falubaz Zielona Góra - ZOOleszcz GKM Grudziądz. Są składy na mecz

IX Wiosenne Sprzątanie Noteci. Akcja już w sobotę w Inowrocławiu - zobacz szczegóły

IX Wiosenne Sprzątanie Noteci. Akcja już w sobotę w Inowrocławiu - zobacz szczegóły

Cieślak i Hospes nowymi trenerami reprezentacji Polski w łyżwiarstwie szybkim

Cieślak i Hospes nowymi trenerami reprezentacji Polski w łyżwiarstwie szybkim