TOP CHEF Polska 3 edycja: Trójka uczestników pochodzi z woj. śląskiego! [ZDJĘCIA]

KAP
W środę, 10 września wystartowała 3. edycja programu TOP CHEF. Zacięta rywalizacja, kontrowersyjne czasem decyzje jury budzące skrajne emocje wśród wielbicieli programu – znów zagościły na antenie Polsatu. Emisja programu co środę o godz. 20.30.

Trójka spośród 14 uczestników pochodzi z woj. śląskiego. Oto oni:

Tomasz Sienicki (45 lat)
Mieszka w Łazach. Bloger kulinarny, pracuje jako mobilny rzeczoznawca, 10 lat temu współprowadził rodzinną restaurację. Specjalizuje się w kuchni śródziemnomorskiej i europejskiej – północnej.

Justyna Foltyn (42 lata)
Jest właścicielką i szefem kuchni restauracji „Mocca d'oro" w Mikołowie. Jej specjalność to kuchnia polska, południowa i śląska. Po mistrzowsku przyrządza golonkę duszoną w pomidorach.

Marcin Czubak (25 lat)
Pochodzi z Katowic. Przez dwa lata był prywatnym kucharzem Prezydenta Republiki Gabonu. Aktualnie jest szefem kuchni Bistro Kofeina w Katowicach. Jego specjalność to kuchnie: francuska i azjatycka, a po mistrzowsku potrafi przygotować indyjskie curry.

Pozostali uczestnicy programu to:

Artur Augustyński (38 lat)
Pochodzi z Krynicy Zdroju. Szef kuchni w hotelu „Prezydent", aktualnie nie pracuje. Specjalizuje się w polskiej kuchni tradycyjnej, a jego popisowe danie to golonka po krynicku.

Karol Wojciechowski (24 lata
Pochodzi w miejscowości Banie w województwie zachodniopomorskim. Kilka lat temu pracował m.in. u Jamiego Oliviera i Gordona Ramseya. Teraz jest szefem kuchni w restauracji „Impresja" w Nysie. Specjalizuje się w kuchniach: francuskiej, brytyjskiej, azjatyckiej. Jego popisowe danie to kremowe kaszotto z grzybami leśnymi.

Marcin Jabłoński (27 lat)
Mieszka w Warszawie. Jest szefem kuchni w warszawskiej restauracji „2/3". Jego specjalność to kuchnia autorska i śródziemnomorska.

Marta Edmunds (25 lat)
Absolwentka Uniwersytetu Cambridge. Z wykształcenia antropolog. Pochodzi z Łodzi. Jest szefem kuchni w łódzkiej restauracji „Lokal". Jej specjalnością jest nowoczesna kuchnia polska i francuska. Popisowe danie to m.in.: krokiet z bażanta z grzybami na puree z kalarepy z jabłkiem.

Marcin Przybysz (26 lat)
Mieszka w Londynie. Szef sekcji w posiadającej 1 gwiazdkę Michelin restauracji „La Trompette" w stolicy Wielkiej Brytanii. Jego specjalizacja to kuchnia molekularna, francuska i nowoczesna. Popisowo przyrządza homara!

Bartłomiej Witkowski (27 lat)
Szef sekcji w „Copernicus Toruń Hotel" (restauracja „Sfera") w Toruniu. Specjalizuje się w kuchni polskiej. Do jego popisowych dań należą m.in.: piernik, ziemniaczany suflet i pierś z kaczki.

Piotr Ceranowicz (28 lat)
Jest szefem kuchni w warszawskiej restauracji „12 stolików" oraz ekspertem kulinarnym. Specjalizuje się w kuchniach: francuskiej, śródziemnomorskiej oraz autorskiej. Jego popisowe danie to tatar wołowy z lodami z musztardy francuskiej.

Paweł Wałęsa (28 lat)
Mieszka w Norwegii i właśnie tam odbywa staż w restauracji „MAAEMO". Jako specjalizację podaje ... kuchnię rodziców. Jego zdaniem „każde danie może być popisowe".

Anna Niedziałkowska (33 lata)
Pracuje jako szef kuchni w Hotelu SPA w Dusznikach Zdroju. Jej specjalizacją są: kuchnia polska i wegetariańska. Popisowe dania to: polędwica wołowa na szpinaku z maślakami i tatar z truskawkami i miętą.

Krzysztof Bugiera (27 lat)

Jest kucharzem/cukiernikiem w restauracji „Metamorfoza" w Gdańsku. Jego specjalnością są kuchnie: azjatycka i polska, a popisowym daniem – gołąb z gruszką z puree pietruszkowym i porem.

Luiza Trisno (34 lata)
Jest właścicielką i szefem kuchni restauracji „Yellow Dog" w Krakowie. Specjalizuje się w kuchniach: nowoczesnej i międzynarodowej. Jej popisowe danie to" m.in. jagnięcina z nasturcją i aronią. Ma trzy córki. Jej były partner pochodzi z Singapuru.


*Kto ma zagrać na meczu otwarcia stadionu Górnika Zabrze? ZAGŁOSUJ
*Motocykle 125 cm3 na prawo jazdy kat. B WYBIERZ NAJLEPSZY
*Nasz elementarz za darmo [ZOBACZ WSZYSTKIE CZĘŚCI PODRĘCZNIKA]

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie