W Gliwicach częstujemy śląskim kołoczem

Marlena Polok-Kin
MARLENA POLOK-KIN
Artur Skowronek, właściciel piekarni i cukierni "Skowronek" w gliwickiej Sośnicy dostarczył blachy pachnącego kołocza do naszej redakcji osobiście. Towarzyszyła mu córka Paulinka, która razem z nami częstuje śląskim specjałem z sośnickiego zakładu rodziców.

W Gliwicach serwujemy kołocz z makiem, serem i śliwkami - oczywiście z obowiązkową posypką.
Przyjdźcie spróbować, pycha!

KOŁOCZEM CZĘSTUJEMY TEŻ W KATOWICACH. ZOBACZ, GDZIE JESZCZE

*Codziennie rano najświeższe informacje z woj. śląskiego prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie