Uwaga! Cebula nie może się smażyć. Równocześnie gotujemy bulion z 3 litrów wody, pozostałych warzyw, kostki rosołowej i przypraw. Uduszoną cebulę studzimy, a następnie miksujemy blenderem.
Z gotowego bulionu wyławiamy warzywa - marchewki miksujemy, resztę wyrzucamy. Do bulionu wrzucamy serek topiony i gotujemy kilka minut, mieszając co jakiś czas, aby dokładnie się rozpuścił. Dopiero wtedy dorzucamy zmiksowaną cebulę i marchewkę. Mieszamy, doprawiamy do smaku. Podajemy z pokrojonymi z podsmażonymi na maśle grzankami.
WIĘCEJ PRZEPISÓW I CIEKAWOSTEK - ZAJRZYJ NA SŁONECZNE STRONY [WEJDŹ]
*Superbudowa 2013. Najlepsza inwestycja woj. śląskiego ZOBACZ
*Marsz Autonomii 13 lipca 2013: ZDJĘCIA, WIDEO, KONTROWERSJE
*Groby wampirów odkryto w Gliwicach ZOBACZ ZDJĘCIA
*Jak zdać egzamin na prawo jazdy? ZOBACZ WIDEOTESTY i CZYTAJ PODPOWIEDZI
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?