Wege Festiwal odbywa się w Katowicach regularnie, zawsze w Szybie Wilson w Janowie. Impreza za każdym razem przyciąga tu licznych wystawców i tłumy amatorów kuchni roślinnej. Nie inaczej było i tym razem. Wege Festiwal zaplanowano tu 16 i 17 marca. Na wydarzeniu było obecnych około 50 wystawców.
ZOBACZCIE ZDJĘCIA
Targi to znakomita okazja, aby spróbować takich przysmaków jak warzywne hot - dogi, wege burgery, falafele, hummusy, chińskie pierożki z przeróżnymi farszami, chlebki gruzińskie czy koreańskich gołąbków z kimchi. A to nie koniec. Wegańskie są również słodkości,w tym czekoladowe brownie, kremowe serniki, orzechowe baklawy czy wegańskie lody.
Na targach pojawiają się wege odmiany tradycyjnych polskich dań, ale też roślinne specjały kuchni indyjskiej, gruzińskiej, meksykańskiej czy wietnamskiej.
Wstęp na Wege Festiwal jest bezpłatny.
W sobotę, 16 marca, targi były czynne od 11. do 19., natomiast w niedzielę od godz. 11. do 18.
POLECAMY PAŃSTWA UWADZE:
Tak wygląda willa generała Ziętka w Ustroniu
TYDZIEŃ Magazyn reporterów Dziennika Zachodniego
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?