Kobieta do tej pory również myła truskawki pod bieżącą wodą. Jak się okazuje truskawki warto jednak opłukać w roztworze z solą lub z sodą oczyszczoną, a dopiero później zjeść.
Internautka wybrała tę pierwszą metodę i w ciepłej wodzie, w której rozpuściła sól moczyła owoce, oto jaki widok ukazał się jej po 30 minutach:
Te małe, białe robaki wykluły się najprawdopodobniej z jaj złożonych w dojrzewających owocach przez muszki owocówki. Owady te szczególnie upodobały sobie truskawki, jagody i maliny.
Co ważne, samo zjedzenie takiej larwy nie jest niczym szkodliwym. Jednak zawsze warto porządnie umyć owoc, zanim zabierzemy się za jego konsumpcję.
Kto musi dopłacić do podatków?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?