Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
10 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
W tej branży trzeba lubić ludzi...
fot. arc prywatne

Wybieramy Mistrzów Smaku 2018. Poznajcie liderów w województwie śląskim GALERIA

W tej branży trzeba lubić ludzi
W kategorii Kelner Roku do finału wojewódzkiego awansował Marcin Świętek, który we wtorek miał „na koncie” ponad 1150 głosów. Pan Marcin pracuje obecnie w restauracji Kuchnia Otwarta w Hotelu Parkinn by Radisson. Pierwszą posadę kelnera objął 12 lat temu, miał wtedy 17 lat i chciał dorobić.
Do Kuchni Otwartej trafił sześć lat temu. Dziś jest tu kierownikiem zmiany.
- Uśmiech na twarzy, dobry kontakt z klientem i chęć do pracy - to cechy najistotniejsze w pracy kelnera - deklaruje pan Marcin i dodaje z przymrużeniem oka: Wśród kelnerów wyróżnia się „zwykłych podawaczy” oraz „kelnerów właściwych”. Bardzo ważne jest też doświadczenie w zawodzie. - Ale najważniejsze, aby być w tej branży profesjonalistą, to lubić swoją pracę - dodaje.


Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT

Zobacz również

Wraca sprawa Black Hawka na pikniku. Prokuratura wezwie Szymczyka i Wąsika

Wraca sprawa Black Hawka na pikniku. Prokuratura wezwie Szymczyka i Wąsika

Liverpool poległ w derbach. Wypada z walki o tytuł?

Liverpool poległ w derbach. Wypada z walki o tytuł?

Polecamy

Groził, że ją zabije, tylko dlatego że pochodziła z innego kraju

Groził, że ją zabije, tylko dlatego że pochodziła z innego kraju

Radni PiS z Rybnika podsumowują kampanię i liczą na współpracę z Piotrem Kuczerą

Radni PiS z Rybnika podsumowują kampanię i liczą na współpracę z Piotrem Kuczerą

Uważaj na tego wołowego tatara! Jego zjedzenie może doprowadzić do krwawej biegunki

Uważaj na tego wołowego tatara! Jego zjedzenie może doprowadzić do krwawej biegunki